Περιοδευει ο λετα ανα την ευρωπη ωστε να βρεθει λυση για τη λιτοτητα...

16:36 1/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο Παρίσι, δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, μεταβαίνει σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επίτευξη μίας μέσης λύση μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας και εκείνων που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη...
Μετά το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε χτες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του έκανε μάθημα για την "δημοσιονομική προσαρμογή¨, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός θα
βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα όπου θα έχει συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι είναι ήδη σαφές ότι με τον Ολάντ υπάρχει, ουσιαστικά, κοινή στρατηγική.

Στη συνέχεια ο Λέτα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο πρόγραμμά του ο Λέτα βάζει και την Μαδρίτη. Μετά τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ισπανία όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Στόχος του νέου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είναι να προτείνει στρατηγικές για να μετριασθεί η λιτότητα και να ευνοηθεί η οικονομική ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα