''περιμενουμε να ξεκινησουμε διαπραγματευσεις με τη νεα κυβερνηση''...

22:00 22/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση ...
προκείψει από τις εκλογές στην Ελλάδα και δεν αναμένει έξοδο της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ.

Αυτό δήλωσε
σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του οργανισμού Μπιλ Μάρεϊ απαντώντας χαρακτηριστικά σε ερώτηση σχετικά με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Δεν θεωρούμε πιθανό αποτέλεσμα των εκλoγών το Grexit».

Ο κ. Μάρεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής αρκούμενος μόνο στη δήλωση ότι «περιμένουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί».

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δήλωσή της μετά τις εξαγγελίες Ντράγκι επισήμανε: «Χαιρετίζουμε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία σίγουρα θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τη χαλαρή στάση που κρατά η ΕΚΤ. Η προγραμματισμένη επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη, στην αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών, καθώς και στη μείωση του κινδύνου μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού».

Η ίδια πρόσθεσε πως: «Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την προοπτική της ΕΚΤ να διατηρηθεί η σταθερότητα».

Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι βασική προϋπόθεση ότι η χαλάρωση της νομισματικής θέσης στηρίζεται από πλήρεις και έγκαιρες πολιτικές ενέργειες, αλλά και από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενισχυθεί η πιθανή ανάπτυξη και να διασφαλιστεί μία πολιτική στήριξη για την απαιτούμενη διαχείρηση.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάσσεται κατά του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρείται ο πιθανότερος νικητής των εκλογών της Κυριακής.
Keywords
Τυχαία Θέματα