ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ...

10:51 9/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας περιμένουν σύσσωμα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας έμφαση στην μεγάλη καθυστέρηση των ανακοινώσεων. Επειτα από τρεις ημέρες άκαρπων...
διαπραγματεύσεων, η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, επισημαίνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Σύμφωνα με το δίκτυο,
οι κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που δέχθηκε να παραιτηθεί, θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτού μιλήσει με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό την ασφυκτική πίεση της Ευρώπης να δώσει τέλος στην πολιτική της κρίση και να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Η Wall Street Journal στον τίτλο του σχετικού άρθρου της αναφέρει ότι η "Η Ελλάδα παρατείνει το σασπένς για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού.
Η εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος διεμήνυσε σε κομματικά στελέχη ότι δεν θα αναλάβει καμία άλλη θέση σε κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο, πλην αυτής του υπουργού Οικονομικών. Η εφημερίδα σημειώνει, ακόμη, ότι πρόβλημα προέκυψε και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή προς τις Βρυξέλλες για τη δανειακή σύμβαση.
Οι New York Times γράφουν ότι οι ελληνικές διαφωνίες καθυστερούν την επιλογή του νέου πρωθυπουργού. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου φαινόταν να είναι το απόλυτο φαβορί για την ηγεσία της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ωστόσο οι ηγέτες των κομμάτων φαίνεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μία παρατεταμένη διαμάχη για την σύνθεσή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα