Περιφερεια αττικης, κρατος και απορριμματα

13:47 2/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Κάποιοι επιμένουν στην συνταγή ενός υδροκέφαλου και γραφειοκρατικού τέρατος που λέγεται «κράτος». Επιμένουν στην ίδια την αποτυχημένη λογική της μεταπολίτευσης που μας έφερε ως εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της...
διαχείρισης των απορριμμάτων.
Από τις αρχές του 2012 το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής ανέλαβε νέος φορέας ΦΟΣΔΑ ως διάδοχος του παλαιού ΕΣΔΚΝΑ. Πρόεδρος του νέου φορέα είναι ο αιρετός Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι έχει τα δυνάμεις
να αντιμετωπίσει τα πολυποίκιλα προβλήματα που συνδέονται με την διαχείριση των απορριμμάτων και τα περισσότερα των οποίων είναι συνδεμένα με το παρελθόν (αντιδράσεις πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές προκειμένου να μην προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης, έλλειψη πόρων, αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης για τις συναρμοδιότητα επίλυσης του προβλήματος κλπ).
Παρ’ όλες αυτές τις αντιξοότητες ωστόσο τα πρώτα δείγματα της νέας διοίκησης είναι ενθαρρυντικά όπως: Με δυναμισμό ο νέος πρόεδρος διεκδικεί από την Κεντρική Κυβέρνησης και από τους υπόχρεους Δήμους όσα οφείλουν προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο ΧΥΤΑ Φυλής και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος το λεκανοπέδιο να μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο.
Ό,τι και να προσάψει κανείς στον Περιφερειάρχη, είναι δεδομένο πως σε αυτή τη συγκυρία με μειωμένους πόρους και αρμοδιότητες, έχει βάλει τα δυνατά του, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δύσκολο αυτό θέμα.
Μάλιστα με αφορμή πρόσφατα την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χάν, ο περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ώστε να μη χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, που είναι η τελευταία ευκαιρία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.
«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Ο ΧΥΤΑ έχει μόνο δύο χρόνια ζωής» τόνισε.

Κάποιοι επιμένουν όμως να αλλάξουν τα δεδομένα και οι αρμοδιότητες να φύγουν από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη (όποιος και αν είναι αυτός) και να περάσουν και πάλι «στα χέρια» του διορισμένου αποκεντρωμένου γραμματέα .

Μυαλό κάποιοι δεν έβαλαν…
Keywords
Τυχαία Θέματα