Περασε απο το κογκρεσο ο νομος για το χρεος...

Εγκρίθηκε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος που αποτρέπει τη στάση πληρωμών στις ΗΠΑ και οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών...
υπηρεσιών που παρέμεναν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου.
Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων πέρασε αρχικά από την Γερουσία με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά, ενώ στη συνέχεια ψηφίστηκε και στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 285
υπέρ και 144 κατά.
Με το σχετικό νόμο επεκτείνεται το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ανοίγει και πάλι τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Περιλαμβάνονται, επίσης, σχετικά μικρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το νόμο Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Obamacare).
Επιστρέφουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, μετά και από την υπογραφή του σχετικού νόμου από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Νέο διάγγελμα Ομπάμα

«Μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας», τόνισε ο κ. Ομπάμα μετά την επιτυχή ψηφοφορία στη Γερουσία. «Μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας και ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και από τον αμερικανικό λαό», τόνισε ο κ. Ομπάμα μετά την επιτυχή ψηφοφορία στη Γερουσία. Ο αμερικανός πρόεδρος θα κάνει νέα δήλωση στις 10:35 π.μ. τοπική ώρα Ουάσιγκτον (14.35 GMT) και αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη που υπάρχει ώστε οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.
«Θα έχω περισσότερα να πω γι 'αυτό αύριο, και έχω κάποιες σκέψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στο υπόλοιπο του έτους, να παραμείνει εστιασμένοι στη δουλειά», δήλωσε ο κ. Ομπάμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα