ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ Η FITCH

09:26 24/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Πέντε ελληνικές τράπεζες υποβαθμίσε χθες ο οίκος Fitch Ratings, σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική τους ικανότητα. Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, την Αγροτική Τράπεζα
της Ελλάδας, την EFG Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς. Την περασμένη Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης... Fitch υποβάθμισε (για άλλη μια φορά) την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Fitch, η υποβάθμιση σημειώνεται μετά από εκείνην του αξιόχρεου της Ελλάδας στο επίπεδο B+/RWN (με αρνητικές προοπτικές) από BB+ προηγουμένως.Αντίστοιχα, οι αξιολογήσεις των πέντε ελληνικών τραπεζών φέρουν την επισήμανση Rating Watch Negative.Ειδικότερα, και για τις πέντε τράπεζες η Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ΄B+΄ από ΄BB+΄ και την έθεσε σε καθεστώς RWN. Επίσης επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ΄B΄.Η Fitch επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της «T Bank» σε ΄B-΄ και την τοποθέτηση σε RWN.Σε περίπτωση και νέας υποβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου, σημειώνει ο Οίκος, θα υπάρξει και νέα αντίστοιχη για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι αυτές διακρατούν ελληνικά ομόλογα εκτιμώμενης αξίας 63 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα