Πασοκ : θετικη ψηφος αλλα οχι λευκη επιταγη...

12:01 15/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Μία κρίσιμη ημέρα ξεκινά σήμερα στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός θα μετρήσει ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν, ενώ τα κόμματα...
της αντιπολίτευσης καλούνται να στηρίξουν μία συμφωνία που αν και θεωρούν σκληρή, είναι αναγκαία. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει θετική ψήφο στα σκληρά μέτρα, τα οποία είχαν ξεπεραστεί, όπως εκτιμά, μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου. Παρά ταύτα, υπογραμμίζουν δυστυχώς
αυτά κατέστησαν αναγκαία.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει σαφές ότι την ευθύνη της διαχείρισης και της υλοποίησης των μέτρων έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζουν δε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν φαίνεται να «βλέπει» το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν σε ένα τέτοιο σενάριο, αλλά είναι θέλει να υπηρετήσει την εθνική γραμμή. Στελέχη του κόμματος έχουν αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον πρωθυπουργό με ευθύνη και υπό προϋποθέσεις, χωρίς να δίνουν λευκή επιταγή. Σημαντικό είναι η "εθνική γραμμή για βιώσιμη λύση στηρίζεται σε υπαρκτή και πολύ μεγάλη διακομματική πλειοψηφία στη Βουλή" και όπως έχει υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά αυτή "οφείλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι τις μικροπολιτικές μανούβρες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες".

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός οφείλει, επίσης, να πάρει αποφάσεις και να δράσει με παρρησία και ευθύνη για την Κυβέρνησή του, τους Βουλευτές του, την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και το κόμμα του. Επίσης, επικίνδυνη θεωρεί τα περί δήθεν «πραξικοπήματος» η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία τονίζει ότι “ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που έρχονται, φέρουν την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα. Αυτή η υπογραφή θα έπρεπε να δεσμεύει τον ίδιο, το κόμμα του, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε κάποια ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ότι «πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχει κυβέρνηση, αν υπάρχει και λειτουργεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία που παραπαίει, αν μπορεί να λειτουργήσει η Βουλή που ασφυκτιά υπό την πρόεδρό της». Επιπροσθέτως, τόνισε απόψε ότι «η Βουλή θα ψηφίσει κατ´ ανάγκην το πλαίσιο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης». «Δεν ήταν αναπόφευκτη η παλινδρόμηση αυτή, πάμε τρία χρόνια πίσω. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την παλινδρόμηση ως αφετηρία μιας νέας εθνικής δυναμικής», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα