Παρουσιαζονται σημερα στο λονδινο τα 20 ελληνικα πετρελαικα οικοπεδα...

18:22 1/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Παρουσία κορυφαίων στελεχών της πετρελαϊκής βιομηχανίας του πλανήτη παρουσιάστηκαν σήμερα, στο Λονδίνο, 20 θαλάσσια ελληνικά οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, τα οποία θα διατεθούν μέσω διεθνούς...
διαγωνισμού προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με την όλη «επιχείρηση» να παρακολουθείται στενά από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Μαξίμου.

Η ειδική εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Ελληνικό Κέντρο» της Paddington Street, είχε θεματικό τίτλο «GreeceOffshore Licensing Round 2014» και διοργανώθηκε από το ΥΠΕΚΑ,
σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το κέντρο έρευνας για ενεργειακή διαχείριση RCEM. Στο 2ημερο roadshow θα παρευρίσκονται γύρω στα 300 στελέχη κορυφαίων εταιρειών και όπως αναμένεται θα συμμετέχουν η αμερικανική ExxonMobil, την αμερικανική Chevron, η Noble, τη Shell, η Statoil από τη Νορβηγία, η ιταλική Eni, Conoco Phillips, η BP και Edison, ενώ παρούσες θα είναι οι ελληνικές Ελληνικά Πετρέλαια και Energean Oil & Gas, αλλά και εταιρείες από την Κίνα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκινά το μεγάλο... παζάρι για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά και τις πρόσφατες υπογραφές των συμβάσεων για την εκμετάλλευση των διαβεβαιωμένων κοιτασμάτων σε Γιάννενα και Καβάλα. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα έσοδα θα προκύψουν εφόσον αποδειχθεί ότι αυτά τα οικόπεδα έχουν κοιτάσματα-διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Βέβαια, εφόσον οι διαδικασίες γίνουν με βάση το χρονοδιάγραμμα από το 2017 να ξεκινήσουν έρευνες τα πρώτα γεωτρύπανα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα