Παραμενουν στα μπλοκα...

17:03 9/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι απηύθυναν για σήμερα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας, επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση,...
αγρότες από 23 μπλόκα της χώρας, αποφάσισαν την ενδυνάμωση του αγώνα τους και την ενίσχυση των μπλόκων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου, ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών
από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.
Μάλιστα, την Δευτέρα θα επιδιώξουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου, ενώ στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορείες.
Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες και οι αγρότες της Αργολίδας στην πόλη του Άργους καθώς οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε απάντηση των αιτημάτων για τη φορολόγησή τους, δεν τους ικανοποίησαν.
Όπως δήλωσαν «ακόμα και με τις βελτιώσεις επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει». Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10:00 το πρωί στη γέφυρα του Ξεριά που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Άργους και από εκεί έκαναν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο της.
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, ο αντιπερειφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από την πόλη και έκλεισαν την εθνική οδό Άργους - Κορίνθου, στήνοντας μπλόκο στον κόμβο της Καρυάς και διακόπτοντας την κυκλοφορία, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα