Παρακολουθουν οι ξενοι....

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις οι εταίροι μας ενώ σαφές μήνυμα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με γραπτή ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει ότι μόνο οι... σκληρές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και προσθέτει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού και τονίζει:

"Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα
όσο βοηθά τον εαυτό της στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Εάν η Ελλάδα πάρει έναν άλλο δρόμο, θα υπάρχει δυσκολία. Οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι προκάτοχοί της", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί
Μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους και τους πολιτικούς ηγέτες έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, καλώντας τους να παραμείνουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

"Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Μέσα από αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και πάλι για το μέλλον της χώρας. Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά.Την νέα κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ
«Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης»
Πάντως είναι αλήθεια ότι με τα μάτια στραμμένα στην Ελλάδα βρίσκεται η ΕΕ αφού η χώρα μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις υπόλοιπες χώρες και αγορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα