Παραδοθηκε στους θεσσαλονικεις το ανακαινισμενο παραλιακο μετωπο...

00:21 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Μετά από 2,5 χρόνια παραδόθηκε σήμερα σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης...

Παρά τη βροχή και το κρύο οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να θαυμάσουν τα νέα πάρκα, τον Κήπο των Γλυπτών, τον Κήπο της Μεσογείου, τον Κήπο του Φωκά, τον Κήπο των Εποχών, τον Κήπο της Άμμου, τον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και τον Κήπο του Αλέξανδρου.
Η παραλία παραδόθηκε «μεταμορφωμένη» και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα
σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πήρε μια πρώτη «γεύση» της παραλίας στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως τους Ναυταθλητικούς Ομίλους.
Σε δηλώσεις του ανέφερε πως σήμερα ήταν μια άτυπη παράδοση, ενώ η επίσημη παράδοση και τα εγκαίνια θα γίνουν την Άνοιξη.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν ένα έργο που σχεδίασε η διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα πέντε πρώτα πάρκα υλοποιήθηκαν επί θητείας του και παραδόθηκαν το 2008, ενώ διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός για τα άλλα επτά τα οποία παραδόθηκαν τώρα σε χρήση.
Η σημερινή παράδοση της νέας παραλίας συνδυάστηκε με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα