ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

15:55 26/3/2011 - Πηγή: Fimotro
«Η χώρα μας θα τα καταφέρει» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη δεξίωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που δόθηκε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας)...

«Σε μία εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, πρέπει να πορευτούμε με ενότητα, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εμπνευστούμε
από τα «αιώνια ιδανικά» και τις «αξίες του έθνους μας».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική μας επέτειο, με αποκορύφωμα την αυριανή παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, επισήμανε την ανάγκη για συνεργασία και εθνική ομοψυχία, με σκοπό να οικοδομήσουμε τα «θεμέλια του μέλλοντος» για την Ελλάδα.
Απευθυνόμενος προς τους ομογενείς, αναφέρθηκε στο δικό τους αγώνα για να κρατήσουν την ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας.
Τον κ. Παπουτσή καλωσόρισε και παρουσίασε στο κοινό η γενική πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά. Χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Νίκος Κανελλόπουλος, και η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού.
Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος - Τζίρας, διευθυντές και στελέχη ελληνικών υπηρεσιών, πρόεδροι και αντιπρόσωποι ομογενειακών φορέων και τοπικοί αξιωματούχοι.
Μετά τη δεξίωση, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στην πολιτιστική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου παρέστησαν και μίλησαν οι βουλευτές που εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική μας επέτειο.
Η Έλενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), ο Αθανάσιος Δαβάκης (Ν.Δ.) και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ) αναφέρθηκαν στα «διαχρονικά μηνύματα» της ελληνικής επανάστασης του '21, τονίζοντας ότι «ιστορικό χρέος» όλων είναι η «σωτηρία της πατρίδας», ενώ παράλληλα εξήραν την προσφορά και τον πατριωτισμό του Ελληνισμού της Διασποράς.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι γενικές πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, καθώς επίσης και στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία έχει την ευθύνη διοργάνωσης της αυριανής ελληνικής παρέλασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα