Παπουτσης: «δεν πιστευω σε ενα μικρο και φοβικο πασοκ»

07:08 11/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη. Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας. Στο... ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει
αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα». Αυτά υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής, κάνοντας τη δική του πρόταση για συστράτευση, αλλά και αίτημα για επιστροφή στην ΚΟ όσων διαγράφηκαν στην πρόσφατη ψηφοφορία του μνημονίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου έθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κινήματος.
Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του, πρότεινε δίκαιο, σύγχρονο, σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θεσμοθέτηση μηχανισμού ελέγχου των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού, ρύθμιση, κανόνες και εποπτεία στην αγορά, επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των επιχειρήσεων και των πολιτών και όχι των τραπεζιτών, δραστική μείωση των δόσεων των πολιτών προς τις τράπεζες, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αναδιάρθρωση του κράτους με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.Ζήτησε να μην γίνουν νέες αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού και του νερού, να διασφαλιστεί το οικογενειακό εισόδημα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την αντίθεσή του στη λογική του αστυνομικού κράτους. «"Ναι" στην ασφάλεια των συνόρων, των ευρωπαϊκών συνόρων, κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών».Για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και έβαλε εναντίον εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν «την πολιτική του ισοπέδωση» και ιδίως εκείνων - όπως είπε - που είχαν διατελέσει και υπουργοί στην κυβέρνησή του.Για το PSI ανέφερε ότι η επιτυχής ολοκλήρωσή του, δίνει ανάσα για την ανάκαμψη της χώρας. Για την εξέλιξη αυτή απένειμε τα εύσημα στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο αλλά «πάνω απ΄ όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού».«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με την οικονομία στο γύψο… Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις… Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», τόνισε.Έκανε επίσης λόγο για «βαθιά διχασμένη Ελλάδα με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά». «Βλέπουμε τη ζωή όλων μας να αλλάζει με βίαιο τρόπο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση «όποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν ενωμένο και δυνατό δεν έχασε ποτέ μάχη».
Keywords
Τυχαία Θέματα