Παπαρηγα: ο προϋπολογισμος δεν προκειται να υλοποιηθει

07:06 7/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Τη βούληση του ΚΚΕ να παλέψει ώστε να αποτρέψει την υλοποίηση του προϋπολογισμού εξέφρασε η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής. «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: και δεκακομματική να ήταν η κυβέρνηση, αυτός ο προϋπολογισμός... δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, προβλέποντας ότι η κρίση θα βαθύνει. Το ΚΚΕ
θα επιδιώξει να μην πετύχει κανένας από τους στόχους αυτού του προϋπολογισμού, υπογράμμισε η κυρία Παπαρήγα, η οποία επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, λέγοντας ότι φοβούνται μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη.
«Δεν θα ικανοποιηθούμε αν δεν υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός, θα παλέψουμε για να μην πετύχει και αυτό θα γίνει με όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ.Προειδοποίησε δε ότι, αν υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός, αυτό θα σημαίνει νέα μέτρα, ακόμα και «μέτρα ασύλληπτα μέχρι σήμερα», νέους φόρους και δραματικές περικοπές σε κάθε επίπεδο και ειδικά στον κοινωνικό τομέα.Πάντως επισήμανε ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η πτώχευση ή η εξαθλίωση λαού μέσα από εκλογές «είναι ή αφελής ή έχει κάτι άλλο στο νου του».Σε ό,τι αφορά τέλος την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι καμία πολιτική απόφαση στα πλαίσια της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη έστω και αν αυτή η απόφαση είναι ομόφωνη.Δεν μπορούμε να μιλάμε για το σύγχρονο καπιταλισμό με όρους της δεκαετίας του 20 ή να συζητάμε για τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων σαν να είμαστε στη δεκαετία του 40, σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα