Παπανδρεου: "ο αγωνας δεν τελειωσε"

16:02 10/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Ο αγώνας δεν τελείωσε, είμαστε όμως σε έναν δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που γίνεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό «το θετικό αποτέλεσμα»,
αναφερόμενος στο...
κούρεμα του χρέους.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος θα γίνει αύριο.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «μίζερα» στήριξε τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού επί δύο χρόνια υπονόμευε κάθε προσπάθεια.

Τόνισε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα».

Η συνδιάσκεψη ξεκίνησε με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, θα γίνει απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις του κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες με τη διαδικασία αυτή να ολοκληρώνεται το βράδυ, ενώ οι διαδικασίες θα συνεχιστούν αύριο με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα τοποθετηθούν και θα ανακηρυχτούν οι υποψήφιοι για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στήριξη από Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για πρόεδρο του Κινήματος.

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η εθνική συνδιάσκεψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα