Παπαδημος: τωρα ειναι η ωρα των αποφασεων

08:07 13/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από το βήμα της Βουλής. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος και απευθυνόμενος...
στους βουλευτές τόνισε ότι "σε κανέναν δεν αρέσει να αποφασίζει μέτρα που περιέχουν
θυσίες για το λαό, αλλά από τη δική σας ψήφο εξαρτάται η παραμονή της χώρας στο ευρώ ή αν η χώρα θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία".

Το πρόγραμμά μας είναι πλήρες και αξιόπιστο τόνισε ο πρωθυπουργός και τόνισε στόχος είναι να παραμείνουμε στον πυρήνα του ευρώ, σημειώνοντας ότι ο λαός πρέπει να κάνει οδυνηρές θυσίες, όμως θα βγούμε σε στέρεο έδαφος.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού απαιτούν το σεβασμό όλων, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά τις προσπάθειες η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ το τραπεζικό σύστημα δεν έχει πλέον επαρκείς πόρους για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οι καθυστερήσεις καθιστούν αναγκαία τη νέα χρηματοδοτική στήριξη τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Η αιτία της κρίσης είναι ότι για πολλά έτη το κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα παράγει, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν αποτυχία του νέου μνημονίου.

Το πρόγραμμα υπηρετεί τον κύριο στόχο της ανάπτυξης, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα είναι ριζική η αναδιάρθρωση του δημόσιου και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ η μείωση των συντάξεων αποσκοπεί στη βιωσιμότητα των ταμείων.

Θα ακολουθήσει κοινωνική και οικονομική καταστροφή αν δεν ακολουθήσουμε το πρόγραμμα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το νέο πρόγραμμα θα κάνει την οικονομία πιο παραγωγική και ανταγωνιστική.
"Η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος δεν θα είναι εύκολη, βραχυπρόθεσμα θα έχει επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα και το διαθέσιμο εισόδημα. Έχουμε επίγνωση ότι το πρόγραμμα συνεπάγεται θυσίες για τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει ήδη δοκιμαστεί σκληρά", τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί.
Ξεκινώντας την ομιλία του εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ενώ έκανε έκκληση για ψυχραιμία.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια συγκρούσεων, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τόνισε και πρόσθεσε: Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας κι όταν έρθει η ώρα ο λαός θα εκφραστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα