Παιζουν τον... παππα με το νομοσχεδιο της ερτ

13:51 5/3/2015 - Πηγή: Fimotro
ΖΩΗ, ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Γράφει ο Κ.Π.
Κάποιοι στο μέγαρο Μαξίμου έβαλαν σκοπό να εκθέσουν τον υπουργό Επικρατείας και ανέλαβαν το ρόλο του «παπατζή». Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομε στον Νίκο Παππά, που...
δεν αμφισβητώ τις καλές του προθέσεις και την εντιμότητά του. Αναφέρομε στους «φιφιμίδες» που τώρα εμπλουτίστηκαν και με «πλειοδότες» των απόψεών τους.

Μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
είχαμε επισημάνει τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε η νέα κυβέρνηση, εάν επιχειρούσε να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ με νέο νόμο. Είχαμε υποδείξει πολλούς και σύντομους τρόπους, για μια δίκαιη διαδικασία, που θα αποκαθιστούσε τη νομιμότητα.

Έναν νόμο επαναλειτουργίας με λίγα άρθρα, στηριζόμενος είτε στον 1730 η τροποποιημένος για άμεση λειτουργία και στη συνέχεια πλήρης αποκατάσταση με τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις σε βάθος χρόνου. Και τούτο, διότι όταν ένας οργανισμός και μάλιστα κερδοφόρος, λειτουργεί για περισσότερα από 50-70 χρόνια δεν είναι εύκολο να τον καταργήσεις και να τον χτίσεις από την αρχή, και μάλιστα μέσα σε χρόνο μηδέν χωρίς τις προηγούμενες παθογένειες.

Το νομοσχέδιο λοιπόν για την ΕΡΤ, βρίσκεται υπό την επιρροή κάποιων παπατζήδων οι οποίοι δεν γνωρίζουν να παίζουν τον «παπά» και εκθέτουν το Μαξίμου. Διότι για να παίξεις το τζογαδόρικο παιχνίδι του «παπά», πρέπει να έχεις γνώσεις, κοφτερό μυαλό, γρήγορη σκέψη και κυρίως ταχυδακτυλουργικές κινήσεις. Κάτι που όπως φαίνεται δεν διαθέτουν οι συντάκτες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δεν υπήρχε στα συρτάρια των υπευθύνων. Προσπαθούν τώρα να το συντάξουν η να βρουν λύσεις, χωρίς να γνωρίζουν κάτι γι΄αυτό, οι συνδικαλιστικοί φορείς. Σήμερα πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή, με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση περί προχειρότητας και ασάφειας.

Επιπλέον αποσύρεται η ψηφισή του(της ΕΡΤ) με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει πολλά, και οι απολυμένοι-εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Νίκος Παπάς δεν θα προδώσει τους αγώνες των ανθρώπων της ΕΡΤ. Ένα σύντομο νομοσχέδιο με λίγα άρθρα, πρέπει να έρθει άμεσα στη βουλή, και όλα τα άλλα στη συνέχεια.

Σήμερα: ώρα 21:00 η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προσκεκλημένη στην ΕΡΤοπεν, σε μια συνέντευξη εκ βαθέων. Εκεί θα δοθούν πολλές απαντήσεις. Η Ζωή χαίρει της αγάπης και την εκτίμησης των απολυμένων της ΕΡΤ. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους και δεν τους εγκατέλειψε ποτέ. Γι΄αυτό και τους τιμά, δίνοντας την πρώτη της συνέντευξη, εκτός βουλής.
Η Ζωή είναι αντράκι, έχει θάρρος τόλμη και γνώσεις για ότι λέει και πράττει. Είναι πραγματική Γάτα και όχι ιμιτασιόν. Πραγματικό τσακάλι, είτε αρέσει είτε όχι στην αντιπολίτευση και κάποιους μισογύνηδες επικριτές. Ζωή! βάλε τάξη στη βουλή και άστους να φωνάζουν. Ειδικά στο θέμα της ΧΑ έχεις απόλυτο δίκιο. Εμείς είμαστε από τους πιο σκληρούς επικριτές της. Αλλά:

Δεν μπορώ να διανοηθώ σαν Έλλην πολίτης, ότι υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές(ελάχιστοι), να μην επιτρέπουν την έξοδο σε πολιτικούς χωρίς να έχουν καταδικαστεί με τόσο σκληρούς όρους, όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι, παιδεραστές, βιαστές, ληστές, εγκληματίες, τρομοκράτες και να μην έχουν το δικαίωμα, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού να έρθουν στη βουλή να ψηφίσουν. Άλλοι(εισαγγελείς) να τους απαγορεύουν λέει να κινούνται με «πλωτά» η «εναέρια» μέσα για να μην φύγουν από την Ελλάδα.

Φίλοι μου, η τρελοί είμαστε η πάνε να μας τρελάνουν. Υπάρχει λογικός άνθρωπος-Έλλην να πιστεύει, ότι εάν ο οποιοσδήποτε βουλευτής της ΧΑ μείνει ελεύθερος θα φύγει στο εξωτερικό για να γλυτώσει; Βέβαια η Ελληνική ιστορία, αλλά και η παγκόσμια, μας έχει διδάξει, ότι πίσω από ποινικές η άλλες καταδίκες πολιτικών εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες. Ας ευχηθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.

Και μην ξεχάσετε το βράδυ στις 21:00, να δείτε και να ακούσετε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από την ERTopen.

Θα μεταδοθεί ζωντανά από: ΕΡΤ3. Το σήμα της μεταδίδεται ψηφιακά στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Αττική, κανάλια 25 και 34, στην Ανατολική Αττική και την Εύβοια, κανάλι 58. Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία κανάλι 50.

Ραδιοφωνικά από ertopen και από τους κατά τόπους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ. Διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο μέσω ertopen.com. Στην Αττική η ΕΡΤ εκπέμπει στους 106.7 FM, Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία στους 103.3 FM και περιφερειακούς της ΕΡΑ σε όλη την Επικράτεια.

Τη συνέντευξη θα συντονίσουν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Εύα Μαυρογέννη και Νίκος Αγγελίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα