Παιζεται η συμμετοχη στελεχων του πασοκ στην κυβερνηση συνεργασιας

10:05 19/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε καταλήξει από την προεκλογική περίοδο σε σαφές πλάνο για όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά ταυτόχρονα ανέμενε τα εκλογικά «δεδομένα». Η 17η Ιουνίου έφερε τη ΝΔ στην πρώτη θέση...
με ασφαλές προβάδισμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίζεται πλήρως από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ,
με αποτέλεσμα ο Ε. Βενιζέλος να μη θέτει ζήτημα πρωθυπουργού. Δηλαδή δεν φέρνει αντίρρηση στο να ηγηθεί ο Α. Σαμαράς της κυβερνητικής πυραμίδας, τη στιγμή όμως που περιμένει και από τον Φ. Κουβέλη συγκεκριμένη απάντηση.
Τουλάχιστον γι' αυτήν την εξαιρετικής σημασίας εκκρεμότητα χαρακτηρίζεται καθοριστικό για τη συγκρότηση κυβέρνησης το ραντεβού σήμερα στις 10 το πρωί των κ. Βενιζέλου - Κουβέλη, όπου οι δύο αρχηγοί του κεντροαριστερού χώρου θα επιδιώξουν να αποσαφηνίσουν τη στάση τους απέναντι στον κ. Σαμαρά, που έχει τη διερευνητική εντολή
Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ακόμη ζητούμενο. Ομως, εγκυρότατες πληροφορίες επισημαίνουν ότι αφενός ο κ. Βενιζέλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί από την «απόλυτη» άποψη περί αξιοποίησης τεχνοκρατών και μόνο στην κυβέρνηση - όπερ σημαίνει ότι δεν αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών, κάτι που θα ζητήσει (για «διευκρινίσεις») και από τον κ. Κουβέλη προ του νέου ραντεβού με τον κ. Σαμαρά.
Ενώ δηλαδή αρχικά η Ιπποκράτους κινούνταν υπέρ της απουσίας κορυφαίων και πρώην υπουργών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τις τελευταίες ώρες άρχισε να «κλείνει το μάτι» σε όσους πρότειναν τη συμμετοχή τους; Θα είναι οι κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος ή η κ. Διαμαντοπούλου στη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό (το πιθανότερο) τον κ. Σαμαρά; Ουδείς ακόμη -αν και είναι ζήτημα ωρών- μπορεί να πει με σιγουριά ποια πρόσωπα θα επιλεγούν για τη στελέχωση της κυβέρνησης με πρόταση από το ΠΑΣΟΚ.
Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι εκτός από τους κ. Μαραβέγια, Ζανιά, Στουρνάρα, την κ. Μενδώνη κ.ά., ο κ. Βενιζέλος μπορεί να προτείνει για την κυβέρνηση νυν βουλευτές ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα