Παγωνει η ειδικη εκκαθαριση της ελβο

09:46 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Στο «πάγωμα» κάθε διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης και κατακερματισμού της περιουσίας της ΕΛΒΟ προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας...
σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι η ΕΛΒΟ αποτελεί μια βιομηχανία ιδιαίτερης σημασίας και αξίας
για την παραγωγική βάση της χώρας και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση και αναζήτηση εναλλακτικών οδών επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μέσα από διαπραγματεύσεις αλλά και συνέργειες ώστε να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας, η τεχνογνωσία και η υψηλή προστιθέμενη αξία της εταιρείας.
Συνταξιούχοι
Οπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί βασικό πελάτη της εταιρείας και το οποίο θα εξακολουθήσει να αναζητά εγχώριες και ξένες βιομηχανίες προκειμένου μέσα από όλες τις νόμιμες διαδικασίες να αναλάβουν κατασκευαστικά συμβόλαια που θα αποτελέσουν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους αλλά και για τη χώρα.
Στη συνάντηση του υπουργού με το Σωματείο συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ καθώς και η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα