''oxi'' toy kaς σε παραχωρηση της στοας ατταλου για εκδηλωση...

22:15 10/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Βάσει αισθητικού αποτελέσματος έκρινε το ΚΑΣ, που θεώρησε ότι μια τέτοια εκδήλωση δεν είναι καθόλου συμβατή αισθητικά ...
με το μνημείο. Και βασικός λόγος της αρνητικής απόφασης, υπήρξε η... κακή εμπειρία που είχαν οι αρχαιολόγοι του ΚΑΣ από περσινή εκδήλωση που επέτρεψαν στον χώρο.

Η νεοελληνική... λεβεντιά έκανε το θαύμα της όταν πέρσι -αρχαιολόγοι του ΚΑΣ υπήρξαν μάρτυρες της εξής εικόνας: Στην περσινή παραχώρηση της Στοάς Αττάλου για εκδήλωση που περιελάμβανε δείπνο και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικής εταιρείας, η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα κακή: Παράταξη τραπεζοκαθισμάτων,
τοποθέτηση ποτηριών με κρασί πάνω σε αρχαιότητες, τσίκνα από ψήσιμο ψαριών, επιφωνήματα και σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της πριβέ εκδήλωσης.

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως αλλά και η... κατακραυγή από τουρίστες που είχαν αποκλειστεί από την περιοχή (αφού πλήρωσαν αντίτιμο για να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο) αλλά και οι διαμαρτυρίες κατοίκων καθώς λόγω του catering είχαν μπλοκαριστεί διπλανοί δρόμοι. Τέλος δεν υπήρχε οικονομικό όφελος για το υπουργείο ενώ η ανάγκη για φύλαξη δημιούργησε έξτρα έσοδα.

«Οι εντυπώσεις από την περσινή εμπειρία δεν ήταν καλές. Η Εφορεία έχει καταλήξει ότι ο χώρος πρέπει να δίνεται πολύ επιλεκτικά, σε περιπτώσεις που συνδέονται απολύτως με πολιτιστικά γεγονότα και δράσεις ως προεκτάσεις της ίδιας ή του υπουργείου και όχι σε εταιρείες οι οποίες για την εμπειρία των στελεχών τους θέλουν να παραθέσουν γεύματα στα μνημεία μας» τόνισε μεταξύ άλλων η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελ. Μπάνου. «Το μνημείο μπορεί να δίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά όχι για δείπνο» συμφώνησε από την πλευρά της η αναπληρώτρια γ.γ. του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, ήταν παρόντες αλλά δεν κατανόησαν γιατί απορρίφθηκε το αίτημα τους, ενώ αντίστοιχη κατάληξη είχε και το αίτημα γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας που ζητούσε την παραχώρηση της Πύλης Παντοκράτορα των ενετικών τειχών του Ηρακλείου για την πραγματοποίηση δείπνου. Να σημειωθεί βεβαίως ότι η εταιρεία που έδωσε το κακό παράδειγμα πέρσι ήταν... ελληνική.
Keywords
Τυχαία Θέματα