''oxi σε εκλογικη συνεργασια με το πασοκ''...

Υπέρ της συγκρότησης ενός προοδευτικού τρίτου πόλου τάσσεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική ...
συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».
Το ΠΑΣΟΚ «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους», αναφέρει ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Έθνος» και
διευκρινίζει ότι «η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ».
Αναφερόμενος στο κάλεσμα των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ οριοθετεί την προοπτική του προοδευτικού τρίτου πόλου, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της συντηρητικής πολιτικής, ούτε βέβαια μιας Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλλεται στην επιστροφή στο χθες», θέτοντας και τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθύνει παράλληλα πρόσκληση για συστράτευση «σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια».
Keywords
Τυχαία Θέματα