Οριο ηλικιας και στις συνταξεις χηρειας ζητουν οι δανειστες

10:15 7/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Νέος αιφνιδιασμός από την πλευρά των δανειστών στις διαπραγματεύσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτουν θέμα ορίου ηλικίας για τη χορήγηση συντάξεων χηρείας. Συγκεκριμένα, για τις μελλοντικές...
συντάξεις χηρείας, οι δανειστές ζητούν να τεθεί ως όριο ηλικίας το 57ο-58ο έτος της ηλικίας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να τεθούν όρια ηλικίας στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας, προτείνοντας το 57ο έτος. Παράλληλα ζητούν να υπάρχει πρόβλεψη καταβολής της σύνταξης του θανόντος για τρία χρόνια σε όλους τους επιζώντες
συζύγους κάτω των 57 ετών, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ανήλικων τέκνων η σύνταξη χηρείας θα καταβάλλεται μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών ή σε περίπτωση σπουδών με τη συμπλήρωση των 24 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν τις συντάξεις για θανάτους που θα συμβούν μετά την ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου.
Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Όπως έχουν αναφέρει πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με παράγοντες από την πλευρά των θεσμών, οι προσπάθειες εστιάζονται στην καταγραφή της προόδου σε ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ανακοίνωσης. Σε αυτή θα γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο ή για την επίτευξη ενός πλαισίου ενδιάμεσης συμφωνίας (state of play).
Keywords
Τυχαία Θέματα