Οργανογαμμα-ταφοπλακα για τη λειτουργια της ερτ-bbc, σπιρτζησ-παππας στον κοσμο τουσ!

12:11 25/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
"Η ημιμάθεια χείρων εστί και
αυτής ταύτης της αμαθείας".
«Είναι έτοιμο το καταστατικό της εταιρείας ΕΡΤ-ΝΕΤ προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική εταιρεία...στην DIGEA και να υπάρξει μια υγιής αγορά στον χώρο των...
ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων» ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ στο ρ/φ του Κόκκινο.

«Η μη στήριξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της συγκρότησης του ΕΣΡ
είναι «ένα δούναι και λαβείν» με πάρα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα…και η πολιτική διαφωνία δεν στέκει…» ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ στα παραπολιτικά.

Διαβάζοντας τη δομή και τις υπηρεσίες του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ που εκπονήθηκε από αόρατες δυνάμεις και έπεσε στα χέρια μας, με έλουσε κρύος ιδρώτας. Είναι δυνατόν λέω να υπάρχουν τόσο «διαστροφικά» μυαλά; Γιδοβοσκοί-ας μου επιτραπεί η έκφραση-θα είχαν μελετήσει καλύτερα ένα τόσο σοβαρό θέμα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκπονώντας ένα σύγχρονο, απλό και λειτουργικό ραδιοτηλεοπτικό οργανόγραμμα με σύγχρονες υπηρεσίες.

Φαίνεται ότι είναι στη μοίρα της ΕΡΤ, εδώ και 40 χρόνια να ψάχνει ακόμα τον βηματισμό της, και Σπίρτζης-Παππάς, να μιλούν για ένα ξέφωτο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στο «σκοτάδι», όταν δεν έχουν καταφέρει να οργανώσουν και να συμμαζέψουν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Από το 1975, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έφερε τον πρώην γενικό διευθυντή του BBC Σέρ Χιού Γκρήν στην Ελλάδα και συνέταξε την πρώτη έκθεση λειτουργίας και αναδιοργάνωσης ενός σύγχρονου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ψάχνει το «σωτήρα» της. Η έκθεση αυτή, πήγε στα σκουπίδια!!!

Έκτοτε έγιναν πολλές προσπάθειες και εκθέσεις αναδιοργάνωσης, αλλά το πολιτικό και πελατειακό σύστημα, σταματούσε την όποια προσπάθεια, μέχρι που φθάσαμε στο «μαύρο» και το λουκέτο της ΕΡΤ! Σήμερα γίνεται μια νέα αρχή, με λάθος πορεία που οδηγεί σε υποβάθμιση και διάλυση του φορέα, μέσα από έναν δαιδαλώδη, γραφειοκρατικό υδροκεφαλισμό υπηρεσιών δισλειτουργίας που εμπνεύστηκαν αεριτζήδες της συμφοράς!!!

Μέσα από την ταπεινοτητά μου και τις όποιες γνώσεις μου, από την Ελληνική και διεθνή συνεργασία με τηλεοπτικά δίκτυα και κάποια εκπαίδευση πέραν του Ατλαντικού, έκανα μία σύντομη έρευνα σε ευρωπαϊκό και διεθνές τηλεοπτικό τοπίο για να βρω κάποιο αντίστοιχο οργανόγραμμα με της ΕΡΤ. Μελέτησα ιδιαίτερα ευρωπαϊκά δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα οργάνωσης και λειτουργίας που είναι και πιο κοντά στη δική μας φιλοσοφία.

Στάθηκα περισσότερο στη γερμανική ZDF, ιταλική RAI, την βελγική ORF, την ισπανική TVE, την γαλική TF1-2, France24, διάφορα άλλα δίκτυα και τέλος το περιβόητο BBC, που κυβερνήσεις-διοικήσεις μιλούσαν ότι θα έκαναν το ίδιο και την ΕΡΤ-BBC. Παράλληλα πήρα και κάποια στοιχεία από το «Ευρωπαϊκό Οπτικοαουστικό Παρατηρητήριο» abbs.MAVISE.

Μελέτησα λοιπόν με μεγάλη προσοχή το τις υπηρεσίες και το οργανόγραμμα της ΕΡΤ που εκπόνησαν κάποιοι, διαστροφείς, που υποφέρουν από βαριά μορφή υδροκεφαλισμού και ελεφαντίασης….. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτές οι υπηρεσίες εκπονήθηκαν από φυσιολογικούς ανθρώπους. Και οι αθεόφοβοι δεν είχαν τη γνώση να ενημερωθούν από 2-3 ειδικούς ξένων δικτύων για να μην ξεφτιλίζονται.

Για να δείτε τι ακριβώς έχουν κάνει αυτοί οι «γιδοβοσκοί» και να έχετε μια τάξη μεγέθους, εμείς συγκρίναμε το οργανόγραμμα και τις υπηρεσίες του BBC με αυτό της ΕΡΤ. Τα μεγέθη των δύο δικτύων είναι εξωπραγματικά μεταξύ τους. Κι΄όμως η ΕΡΤ, έχει περισσότερους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, τμήματα και υπηρεσίες.

Το οργανόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί και φέρει ημερομηνία 17-12-2015, δηλαδή πριν από ένα μήνα και την επιτροπή με ημερομηνία 31-12-2015 πριν 25 μέρες, που θα εντάξει το προσωπικό των 2.289 ατόμων σε οργανικές μόνιμες θέσεις, είναι ασύλληπτο σε φαντασία!!!!!!!!!!!

Εάν εφαρμοστεί-θα περιλαμβάνει: 7μελές ΔΣ με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. 6 γενικές διευθύνσεις. 23 διευθύνσεις. 4 υποδιευθύνσεις, 4 συντονιστές και 90 τμήματα.

Το αντίστοιχο BBC, έχει την εκτελεστική επιτροπή, και το ΔΣ με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, που ασκεί και καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Το ΔΣ απαρτίζεται από τους διευθυντές(15) οι οποίοι συμμετέχουν όταν συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους, με επικεφαλής προεδρεύοντα τον γενικό διευθυντή. Αναφέρεται όμως πάντα ως γενικός διευθυντής(ΕΡΤ 6). Έχει ακόμα,15 διευθυντές(ΕΡΤ 23). Εκ των οποίων 3 είναι περιφερειακοί διευθυντές. Ουαλία, Σκωτία, Βόρειο Ιρλανδία. 2 φέρουν και τον τίτλο του διεθύνοντος συμβούλου, με αρμοδιότητα ο ένας την εποπτεία του διεθνούς BBC WorldWide και Clobal. Ο δεύτερος, ο/η άλλος επιχειρηματικές και οικονομικές υποθέσεις. Το προσωπικό που απασχολεί, μόνιμοι και συνεργάτες υπερβαίνει τις 20.000 χιλιάδες.

Επικεφαλής των διαφόρων υπηρεσιών, έχει βάλει υπευθύνους χωρίς τίτλους και αρώματα, οι οποίοι ενεργούν με ομάδα εξειδικευμένων ατόμων σε τμήματα για την παραγωγή και υλοποίηση του έργου που καλούνται να υλοποιήσουν. Διαβάζοντας τα βιογραφικά τους την εμπειρία και την επαγγελματική τους πορεία σε πιάνει ίλιγγος!

Δείτε τώρα τι έκαναν οι «γιδοβοσκοί» που χρειάζονται ψυχανάλυση::

Στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ, θέλοντας να βολέψουν κάποια πρόσωπα, έκαναν έναν γραφειοκρατικό φορέα και μοίρασαν τίτλους σε γλάστρες και γλαστρόνια, ανακατεύοντας, τηλεόραση, ραδιοφωνία, τεχνικές υπηρεσίες, διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, σε έναν Διοικητικό «αχταρμά». Αποτέλεσμα, η μια υπηρεσία να μπαίνει στα χωράφια του άλλου, εμποδίζοντας το έργο του.

Σε κανέναν τομέα δεν υπάρχει αυτονομία έργου. Ραδιοφωνία και τηλεόραση που είναι και ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, υποβαθμίστηκαν διοικητικά και οργανωτικά σε τέτοιο βαθμό, που ειλικρινά δεν έχουν λόγω ύπαρξης. Η υπαρξή τους εξαρτάται, από τις υπερεξουσίες που πήραν οι γενικές διευθύνσεις διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών μαζί με τη γενική διεύθυνση τεχνολογίας. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι συνέταξαν για λογαριασμό τους το οργανόγραμμα, με τις ευλογίες του τάγματος των Λεγεώνων. Απογύμνωσαν την τηλεόραση-πρόγραμμα και τον ενημερωτικό τομέα-ειδήσεις από όλα τα μέσα παραγωγής, τεχνικά και υπηρεσίες και τα μετέφεραν στις γενικές διευθύνσεις, διοικητικο-οικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας, λες και το πρόγραμμα παράγεται μέσα από τη γραφειοκρατία.

Θα δώσω 2-3 παραδείγματα για να γίνει πιο σαφές ο εμπαιγμός του δήθεν νέου φορέα. Στη γενική διεύθυνση προγράμματος-τηλεόρασης έχουν μεταφέρει τη ραδιοφωνία ως διεύθυνση, με μερικά τμήματα ραδιοφωνίας-τηλεόρασης που είναι της πλάκας. Το ίδιο συμβαίνει κα με τη γενική διεύθυνση ενημέρωσης που έχει απογυμνωθεί εντελώς. Έχει κάποια τμήματα όπως και της τηλεόρασης για να προσφέρουν πασατέμπο στους περαστικούς, ενώ την ERT World που θα απευθύνεται σε εκατομμύρια ομογενείς σε όλο τον κόσμο, την υποβιβάζουν σε τμήμα. Την υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε, ενώ έγινε και μια νέα γενική διεύθυνση «Νέων Μέσων». Εδώ κάποιον ήθελαν να βολέψουν οι τηλεοπτικοί προφέσορες….. !

Δείτε τώρα τι συμβαίνει με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του BBC και την αυτονομία των διευθύνσεων. Για τα προσόντα των ανθρώπων που στελεχώνουν τις ανώτατες υπηρεσίες της ΕΡΤ σε σύγκριση με το BBC, δεν έχουν καμία σχέση! Οι μεν της ΕΡΤ είναι του νηπιαγωγείου και οι του BBC με 2-3 πτυχία και προϋπηρεσία στο αντικείμενο τους με δεκαετίες που ζαλίζουν. Δείτε μερικά παραδείγματα:

Tony Hall: Γενικός διευθυντής, με μακρά τηλεοπτική εμπειρία, απίστευτες σπουδές και γνώσεις φανταστικές. Ο άρχοντας του BBC!

Ελένη Boaden, Διευθυντής, Radio : είναι διευθύντρια Ραδιοφωνίας, και έχει τη συνολική ευθύνη για το BBC Radio 1, 2, 3, και 4, και των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών BBC 1Xtra, 6music, BBC 4 Extra και Ασιατικού Δικτύου. Πλήρης αυτονομία.

Danny Cohen, Διευθυντής, Τηλεόρασης: είναι υπεύθυνος για τη συνολική παραγωγή της τηλεόρασης του BBC. Είναι ο άνθρωπος κλειδί για το πρόγραμμα τις παραγωγές και ότι έχει σχέση με την εικόνα του BBC, στην μικρή οθόνη. Πλήρης αυτονομία. Πλήρης αυτονομία

James Purnell, Διευθυντής Στρατηγικής & ψηφιακά μέσα. Είναι επικεφαλής του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του BBC.

Lucy Adams, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στο BBC, την Ακαδημία, και την εσωτερική επικοινωνία. Είναι υπεύθυνη για όλο το φάσμα των λειτουργιών Ανθρώπινου Δυναμικού συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης. Την εσωτερική επικοινωνία, τη χρηματοδότηση, τις σχέσεις των εργαζομένων, ανταμοιβή, το σχεδιασμό την οργάνωση και τη διαχείριση της αλλαγής.

Anne Bulford, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Οικονομικών. του BBC. Έχει σήμερα την ευθύνη σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου για τις βασικές λειτουργίες. Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Εμπορική Ανάπτυξη, Νομικές υπηρεσίες και Business Assurance.

Tim Davie, Διευθύνων Σύμβουλος, BBC Worldwide & Director, Global : είναι υπεύθυνος για όλο το φάσμα λειτουργίας και ανάπτυξης του δορυφορικού προγράμματος του BBC.

Όπως φαίνεται, η σύγκριση των δύο δικτύων ΕΡΤ-BBC είναι δύση με ….ανατολή. Η ΕΡΤ έχει διπλάσιες και τριπλάσιες υπηρεσίες με το 1/6 του προσωπικού του BBC. Και όπως προαναφέραμε έχει 1 γενικό, έναντι 6 της ΕΡΤ. 15 διευθυντές, έναντι 23 της ΕΡΤ με 4 υποδιευθύνσεις, 4 συντονιστές και 90 τμήματα. BBC, 20.000 χιλιάδες και πλέον προσωπικό έναντι 2.289 της ΕΡΤ. Και εδώ έρχεται και το κερασάκι της τούρτας χωρίς γέλια!!!!!!!

Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου αριθ πρωτ. 11014/31-12-2014 συγκροτείται επιτροπή, που θα εξετάσει τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού της ΕΡΤ και θα εντάξει τα 2.289 άτομα σε μόνιμες οργανικές θέσεις ανάλογα με τις ειδικότητες και τα προσόντα. Οι ειδικότητες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΕΡΤ, αριθμούν μερικές δεκάδες. Ποιοι θα τους κρίνουν; Μην λιποθυμήσετε, ούτε να αυτοκτονήσετε……. !

-Δημητρακάκος Μιχάλης: Διοικητικός-Οικονομικός(Υπεύθυνος έργου).Πρώην χορωδός, πρώην διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, στυλοβάτης και δημιουργός της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Πτυχιούχος ΑΕΙ.

-Τέγα Ασημίνα: Διοικητικός-Οικονομικός Απόφοιτη Λυκείου

-Τζόβενου Πολυξένη: Διοικητικός-Οικονομικός Η/Υ απόφοιτη Λυκείου φοιτήτρια ΕΑΠ.

-Ροζάκη Μαριάνα: Δ/ντρια παραγωγής, Ι Ε Κ.

-Τσουκαλά Ζαφειρία: Χειρίστρια Η/Υ απόφοιτη Λυκείου

-Γκουντίνας Κωνσταντίνος Διοικητικός-Οικονομικός ΑΕΙ.

-Ρώτας Παναγιώτης Ηλεκτρονικός ΤΕΙ

-Σαλαπάτας Χρήστος Ηλεκτρονικός ΤΕΙ

Εσείς οι αναγνώστες, βγάλτε τα συμπερασματά σας. Με τέτοια λογική και τέτοιους ανθρώπους, μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Τι να κρίνουν αυτά τα «στελέχη» όταν τα ίδια είναι εκτός αντικειμένου; Αν είχαν λίγο φιλότιμο και αξιοπρέπεια δεν θα είχαν δεχθεί να κρίνουν συναδέλφους τους με τα προσόντα που διαθέτουν οι ίδιοι(!!!).

Είπαμε όμως παντού υπάρχουν «γλάστρες» και «γλαστρόνια» να διακοσμούν τη ζωή μας, και να μας διασκεδάζουν, αλλά κάνουν πολύ κακό στο σύνολο της κοινωνίας και του πολιτισμού, εις βάρος καταξιωμένων ανθρώπων που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, εάν τους είχε ζητηθεί!

Την ώρα όμως που καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα που ανέλαβε τις τύχες της χώρας για πρώτη φορά αριστερά, ποιος να ενδιαφερθεί για το τι θα απογίνει η ΕΡΤ, αφού σε όλο το κοινωνικό φάσμα υπάρχει διάλυση και αποσύνθεση; Ο εκσυγχρονισμός της ΕΡΤ τους μάρανε;
Keywords
λειτουργια, ΕΡΤ, bbc, λειτουργια, bbc radio, radio 1, εταιρεία, digea, ΕΣΡ, bbc, ελλαδα, νέα, zdf, rai, ert, world, θεσσαλονικη, radio, extra, cohen, adams, business, tim, global, αει, ΕΑΠ, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, radio 1, παραπολιτικα, ημερομήνια, tf1, γνωση, εμπορικη, θεμα, ιρλανδια, νετ, προγραμμα, πτυχιουχος, τηλεοραση, ωρα, bbc radio, radio, zdf, αγορα, αει, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, αρωματα, βιογραφικα, γινει, γινεται, γλαστρες, διευθυνση, δημοσιο, δειτε, δικη, δομη, δικτυα, εγινε, ειλικρινα, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, εκφραση, επικοινωνια, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ετοιμο, ευθυνη, ζωη, υγιης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, εικονα, λαθος, λουκετο, μοιρα, μορφη, ξεφωτο, ομαδα, παντα, ουαλια, οθονη, οργανογραμμα, συγκεκριμενα, σκωτια, συγχρονο, τμημα, υλοποιηση, φοιτητρια, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, adams, business, cohen, extra, global, γνωσεις, ιδιαιτερα, ιδρωτας, κρυος, μπροστα, rai, θεματα, θεσεις, world, χερια
Τυχαία Θέματα