Οοσα: μεγαλο οικονομικο πληγμα για τη βρετανια ενa πιθανο brexit...

12:02 28/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Μακροχρόνιες και σημαντικές θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις που θα υποστεί ...
το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι μέχρι το 2020 το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί τουλάχιστον 3%, απ' ότι θα ήταν σε περίπτωση που
η χώρα εξακολουθούσε να συμμετέχει στην Ένωση. Όπως υπολόγισε, το ποσοστό είναι ισάξιο με ένα κόστος ύψους 2.200 στερλινών ανά νοικοκυριό. Μέχρι το 2030, το ΑΕΠ θα είναι κατά 5% χαμηλότερα, το οποίο ισούται με 3.200 ανά νοικοκυριό. «Το Brexit θα χτυπήσει την οικονομία σε σημαντικό βαθμό», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα «μοιάζει με φόρο επί του ΑΕΠ, επιβάλλοντας ένα μόνιμο και αυξανόμενο κόστος στην οικονομία, γεγονός που δε θα συμβεί αν η Βρετανία παραμείνει».

Ο ΟΟΣΑ προστίθεται σε μια μακρά λίστα ιδρυμάτων, οργανισμών και άλλων που έχουν προειδοποιήσει για τον αντίκτυπο του Brexit τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Η Τράπεζα της Αγγλίας χαρακτήρισε την πιθανή έξοδο το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εγχώρια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με τους φορείς χάραξης πολιτικής να τονίζουν ότι το δημοψήφισμα ήδη επηρεάζει την ανάπτυξη. Το ΔΝΤ υποστήριξε αυτό το μήνα ότι ανησυχεί για τη «σοβαρή» ζημιά που θα επιφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία δε θα αντεπεξέλθει στην αυξανόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει την απόφαση της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα