Ομαλα κυλησε η πρωτη ημερα των πανελλαδικων

10:35 21/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους. Σε ορισμένα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα η εξέταση άρχισε μετά τις 08:30, καθώς μοιράστηκαν με καθυστέρηση...
οι φωτοτυπίες. Το θέμα που ζητήθηκε από τους μαθητές να αναλύσουν αναφερόταν στην Τέχνη και ήταν από κείμενο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ που αναφερόταν στην Τέχνη και ζητούσε από τους εξεταζόμενους των πανελλαδικών
εξετάσεων να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες, είναι το θέμα της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν αύριο, 22 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι όλη σας η ζωή και γι' αυτό μην πανικοβάλλεστε, είπε απευθυνόμενη στους μαθητές.

Η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες μετακινούνται τα μαθήματα των εξετάσεων που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα