Οκτω ονοματα που εμπλεκονται στη λιστα λαγκαρντ εδωσε ο φαλτσιανι

07:25 16/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Και ένα στικάκι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει στοιχεία αλλά και οκτώ ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έφεραν από το Παρίσι οι εισαγγελείς που μετέβησαν ώστε να πάρουν...
κατάθεση από το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, εκτιμάται ότι σε πολλές περιπτώσεις τα εν λόγω ονόματα εμπλέκονται στις ίδιες εταιρείες και τις ίδιες κινήσεις λογαριασμών,
ενώ φαίνεται ότι έπαιζαν το ρόλο του διαμεσολαβητή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.
Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται και νέα επαφή των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών με τον Ερβέ Φαλτσιανί, πιθανότατα και πάλι στο Παρίσι.
Οπως αναφέρει το Βήμα, ηλεκτρονικά στοιχεία σε στικάκι, το οποίο αντέγραψε από τον προσωπικό του υπολογιστή, παρέδωσε ο Φαλτσιανί στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εισαγγελείς την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό περιέχονται όλα τα ονόματα των υπεράκτιων, των προσώπων, αλλά και των κινήσεων των λογαριασμών για τα οποία ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς.
Εκτός δηλαδή από την ένορκη και προφορική κατάθεσή του για να ενισχύσει τα στοιχεία όσων αποκάλυπτε παρέδωσε και τις κινήσεις λογαριασμών, αλλά και τα ονόματα φυσικών προσώπων τα οποία εισήγαγαν τις υπεράκτιες στην τράπεζα HSBC, αφού, όπως φαίνεται, στο πολύπλοκο σύστημα υψηλών πελατών της τράπεζας χρειάζονταν εγγυήσεις από υψηλά πρόσωπα για να ανοιχτούν οι λογαριασμοί.
Τα ονόματα «καίνε», αφού συναντώνται οι ίδιοι άνθρωποι να διευθύνουν ή να εισαγάγουν εταιρείες που διακινούν μεγάλα ποσά. Όπως συγκεκριμένος ανθρωπος ο οποίος συστήνει εταιρείες με έδρες «φορολογικούς παραδείσους», αλλά και γνωστούς πλέον παραδεισένιους τόπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα