Οηε: πολυ δυσκολη παραμενει η προσβαση στις πληγεισες περιοχες της συριας

07:52 10/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Για περιορισμένη πρόοδο κάνει λόγο η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Βαλερί Άμος, αναφερόμενη στην πρόσβαση του οργανισμού στις περιοχές της Συρίας που έχουν πληγεί το περισσότερο από τους βομβαρδισμούς. Η...
Άμος δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης σε διεθνή ΜΜΕ, ότι έχει υποβάλλει αίτηση στην κυβέρνηση Άσαντ, προκειμένου να της επιτραπεί πλήρης πρόσβαση σε βαριά χτυπημένες περιοχές, ωστόσο, οι αρχές της χώρας ζητούν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν το αίτημά της.

Αναφερόμενη στην κατάσταση
που αντίκρισε εισερχόμενη στη συνοικία Μπάμπα Άμρο, η Άμος μίλησε για ολική ισοπέδωση της περιοχής, δηλώνοντας πως δεν υπήρχε κτήριο που να μην χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Αντιδράσεις κατά τις δηλώσεις Ανάν

Οι αντικαθεστωτικοί απέρριψαν από την πλευρά τους την έκκληση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και πρώην γενικού του γραμματέα, Κόφι Ανάν, αναφορικά με έναρξη ενός διαλόγου.

Ο επικεφαλής της βασικότερης ομάδας των αντικαθεστωτικών, Μπούραν Γκάλιουν, δήλωσε συγκεκριμένα πως η επέμβαση Ανάν ήταν «απογοητευτική», δεδομένου ότι ο λαός της Συρίας ζει καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι ο Κόφι Ανάν αναμένεται να μεταβεί στη Συρία το Σάββατο, 10 Μαρτίου. Σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι λύση στο συριακό πρόβλημα πρέπει να δοθεί μέσω της πολιτικής οδού.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ο κ. Ανάν αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα