Οι βρετανοι συνελαβαν βετερανο του ισλαμικου κρατους...

18:11 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Τέσσερα άτομα ηλικίας από 20 έως 21 ετών, συνέλαβε χθες τα χαράματα η βρετανική αστυνομία σε μια σειρά εφόδων που πραγματοποίησε σε κατοικίες...
και οχήματα στο δυτικό και κεντρικό Λονδίνο.

Τουλάχιστον ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν πιστεύεται ότι έχει εκπαιδευθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και επέστρεψε στη Βρετανία για να συμμετάσχει σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι δεκάδες μαχητές έχουν προσπαθήσει να μπουν στη χώρα για να υποκινήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας τους έχουν
σταματήσει στα σύνορα.

Οι τέσσερις άντρες συνελήφθησαν με την υποψία της υποκίνησης και παρότρυνσης σε τρομοκρατικές ενέργειες και βρίσκονται υπό κράτηση σε αστυνομικά τμήματα του Λονδίνου.

Οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στο κεντρικό και στο δυτικό Λονδίνο καθώς αυτές οι δύο περιοχές και το ανατολικό Λονδίνο ερευνώνται περισσότερο για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, αφού η αστυνομία θεωρεί ότι στο βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν γίνει μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας.

Μόλις τον περασμένο μήνα η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έντεκα άτομα που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν οι νέες συλλήψεις σχετίζονται με τις παλαιότερες.

Σε μια δήλωσή της η Scotland Yard αναφέρει:«Αυτές οι συλλήψεις και οι έρευνες είναι μέρος μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τρομοκρατικές ενέργειες που σχετίζονται με τους ισλαμιστές.

Τον περασμένο Αύγουστο οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας προειδοποίησαν ότι το επίπεδο απειλής από τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη χώρα έχει «αναβαθμιστεί» σε «σοβαρό», πράγμα που σημαίνει ότι μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα