Οι θεατρικες παραστασεις του «ποταμιου!» ο αποστολος γκλετσος και η «σπηλια του νταβελη!»

17:21 5/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Δικαίωμα του θαθ΄ενός είναι να ονειρεύεται και να αφήνει τη φαντασία του να ταξιδεύει. Άλλωστε τα όνειρα και η φαντασία δεν έχουν.. ιδιοκτήτες! Όλοι μπορούν να ονειρεύονται τον...
πλούτο τη δόξα και τη χλιδή! Μάλιστα πολλές φορές αυτά τα όνειρα βγαίνουν και «αληθινά!».

Ένα τέτοιο πρόσωπο αναμφίβολα είναι και ο αρχηγός του «ποταμιού». Από το πουθενά, έγινε ένα αναγνωρίσιμο πολιτικό πρόσωπο με αβέβαιο μέλλον. Κατάφερε όμως να στείλει δυο ευρωβουλευτές, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και να διεκδικεί με αξιώσεις ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του
τόπου. Το «ποτάμι» είναι μια πραγματικότητα, η μια «φούσκα» που σιγά-σιγά ξεφουσκώνει; Είναι «μιντιακό» δημιούργημα κάποιων συμφερόντων η ένα ευκαιριακό «φρούτο» μιας ανώμαλης πολιτικής κατάστασης, που μας έφερε σε κρίση θεσμών και αξιών;

Παρακολουθώντας τις κινήσεις του αρχηγού και τους διάφορους χώρους συνάθροισης, με το σακίδιο στον ώμο και τα 5νταευρα, που πλήρωσαν οι θαμώνες του συνεδρίου στο Λαύριο πριν από καιρό, μου θυμίζει περισσότερο τα «μπουλούκια» που έδιναν παραστάσεις στην ύπαιθρο τη 10ετία του ΄50 παρά πολιτικό κόμμα.

Διαβάζουμε στο πρώτο Θέμα:

«Ο τέως Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τις εκλογές από τη θέση του, ήταν μεταξύ των φίλων του Σταύρου Θεοδωράκη.......που συμμετείχαν σε δείπνο που παρέθεσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» το βράδυ της Πέμπτης στο «Αλάτσι», το εστιατόριο που παραμένει στην ιδιοκτησία του, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής.

Το «Ποτάμι» ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε στην καρατόμηση του κ. Θεοχάρη και αυτό έφερε πιο κοντά τον τέως Γενικό Γραμματέα Εσόδων με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως λένε συνεργάτες του τελευταίου, ακούει προσεκτικά τις απόψεις του για τα φορολογικά θέματα.

Στο ίδιο δείπνο το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός που ακολουθούν το «Ποτάμι» και μετέχουν στην «Επιτροπή Διαλόγου» που έχει συγκροτήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά, για λόγους πολιτικού τακτ, αφού έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, αντίστοιχα, θα παραμείνουν στις τάξεις των ανεξαρτήτων μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Πέλλα και συζήτησε με τοπικούς παραγωγούς ροδάκινων και κερασιών, το Σάββατο θα βρεθεί στην Σπάρτη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που οργανώνει, μαζί με ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας, ο γνωστός σκηνοθέτης και φίλος του «Ποταμιού» Μανούσος Μανουσάκης, ενώ την Κυριακή θα ταξιδέψει στην Κω για μια παρέμβαση για τον τουρισμό».

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά τα πρόσωπα που τον ακολουθούν και τους χώρους που δίνει τις παραστάσεις τώρα το καλοκαίρι, αφού έχει απ΄όλα ο «μπαξές» συγγραφείς, παραγωγούς σκηνοθέτες και πολλούς διανοούμενους, μήπως θα πρέπει να εμπλουτίσει τις πολιτικές παραστάσεις του «ποταμιού» και με καλλιτεχνικές;;;

Αν λάβουμε υπ΄όψιν μας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Απόστολου Γκλέτσου, αρχηγού του νεοϊδρυθέντος κόμματος «Τελεία». Που όπως είπε, βλέπει το «Ποτάμι» «Με πάρα πολύ θετική ματιά», υπονοώντας ότι μπορεί να συνεργαστεί με το Σταύρο Θεοδωράκη, η χώρας μας θα αλλάξει σελίδα.

Να είστε βέβαιοι λοιπόν, ότι οι δυο τους, θα κάνουν έναν εκρηκτικό «θίασο» με συρροή κόσμου στις παραστάσεις. Μάλιστα αν τα κείμενα γράψει ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, και αφηγητή τον Γρηγόρη Ψαριανό, δεν σας λέω τι μπορεί να γίνει!

Ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος προ λίγων ημερών, διακήρυξε τις αρχές του κόμματός του.....Σημείωσε πως: «Ιδρύουμε την "Τελεία" ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση».

Οι απόψεις του Απόστολου είναι ταυτόσημες με του Σταύρου. Προτείνω λοιπόν μια δυναμική συνεργασία μεταξύ τους σε όλο το Πολιτικοκαλλιτεχνικό φάσμα, ξεκινώντας με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις η άλλες θεατρικές παραστάσεις, που τόσο έχει ανάγκη η περιφέρεια και γενικότερα η ύπαιθρος πέρα από τις πολιτικές παραστάσεις!

Και για το χειμώνα, έχουμε μια καταπληκτική πρόταση, για μια τέτοια παράσταση. Να επιλέξουν τη «Σπηλιά του Νταβέλη». Εκεί θα γίνει χαμός.

Καλή επιτυχία! Παιδιά της πιάτσας!
Keywords
Τυχαία Θέματα