Οι κινήσεις μητσοτάκη δείχνουν κάλπες το 2021

12:12 27/2/2021 - Πηγή: Fimotro
Το Φθινόπωρο σχεδιάζουν εκλογές στο Μαξίμου για να τελειώνουν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κρίσιμη πολιτική περίοδο μπαίνει η χώρα, με την πανδημία να μην υποχωρεί αλλά με τους μαζικούς εμβολιασμούς να προχωράνε κανονικά και να δημιουργούν ελπίδες για την επόμενη μέρα και ειδικά για το καλοκαίρι ώστε να έρθουν τουρίστες.

Για τον πρωθυπουργό έχει μεγάλη σημασία η πορεία των εμβολιασμών ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τον

πολιτικό του σχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να κλείσουν όλα τα νομοσχέδια και τις μεγάλες εκκρεμότητες πριν το καλοκαίρι. Ο Μητσοτάκης θέλει να είναι όλα έτοιμα ώστε όταν και εφόσον αποφασίσει για πρόωρες εκλογές να τις προκηρύξει με την βεβαιότητα ότι θα τις κερδίσει με άνεση και στην απλή αναλογική, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Πρωθυπουργός θέλει οπωσδήποτε στο πολιτικό του αφήγημα να έχει εγγράψει –μέχρι το καλοκαίρι- ένα νομοθετημένο μεταρρυθμιστικό έργο για παν ενδεχόμενο. Ενώ λοιπόν ο ίδιος διαβεβαιώνει τα περί εξάντλησης της 4ετίας, γνωρίζει καλά ότι καλύτερη ευκαιρία να «τελειώσει» πολιτικά τους αντιπάλους τους για τα επόμενα 4 χρόνια δεν υπάρχει από το φθινόπωρο του 2021.

Όπως έχει αναφέρει το fimotro.gr, ο Κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει την οικονομία μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς και να ρίξει από το Ταμείο Αξιοποίησης ώστε να είναι έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο καθώς τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλά. Άλλωστε ξέρει ότι ο κορονοϊός δεν είναι το μοναδικό θέμα. Υπάρχει το ζήτημα με την οικονομία και την επόμενη μέρα της πανδημίας, μια οικονομία η οποία πάντα κρίνει τις εθνικές εκλογές.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού έχει να κάνει με το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων και το βλέμμα στο Φθινόπωρο του 2021. Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα κερδίσει με καθαρή και ίσως διψήφια διαφορά τις κάλπες. Κατά συνέπεια, τέτοια ευκαιρία για να τελειώσει πολιτικά τους αντιπάλους του ίσως να μην του ξαναδοθεί. Και το ξέρει αυτό ο πρωθυπουργός…

Fimotro

The post Οι κινήσεις Μητσοτάκη δείχνουν κάλπες το 2021 appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα