Οι ηπα ενισχυουν τα μετρα ασφαλειας στις πτησεις τους μετα τη συτριβη του ρωσικου αεροσκαφους...

14:31 7/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Μετά την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus και ενώ το σενάριο του τρομοκρατικού «χτυπήματος» δείχνει ...
ολοένα πιθανότερο, οι ΗΠΑ ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας, Τζεχ Τζόνσον, μεταξύ άλλων θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στις αποσκευές πριν αυτές μεταφερθούν στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Ο Τζόνσον επισήμανε πως ο ίδιος και ο αρμόδιος για την ασφάλεια στις μεταφορές αποφάσισαν να κινηθούν θέτοντας
σε εφαρμογή αυτά τα προληπτικά μέτρα σε πτήσεις που προέρχονται από «συγκεκριμένα διεθνή αεροδρόμια».

«Προς το παρόν η ενίσχυση αυτών των μέτρων αφορά μόνο σε ορισμένα διεθνή αεροδρόμια στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν υπό συζήτηση σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ και της CIA, με τη συμμετοχή συμβούλων για την αντιτρομοκρατία.

Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα, ωστόσο ο Τζόνσον διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας συνεργάζεται στενά με τους «εγχώριους και διεθνείς εταίρους» για να εκτιμηθούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους και «θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ασφαλείας».

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζει την πεποίθησή του ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να τοποθετήθηκε βόμβα στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον γαλλικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» αποκαλύπτουν έκρηξη να προκάλεσε το δυστύχημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα