''οι επτα καλυτερες επενδυτικες επιλογες για το 2015''...

14:16 7/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Μείωση του ρίσκου και υιοθέτηση μίας περισσότερο ισορροπημένης προσέγγισης...
των αγορών, συστήνει στους επενδυτές για το 2015 η Société Générale σε έκθεσή της, στην οποία παρουσιάζει τις επτά βασικές επιλογές της για επίτευξη καλών αποδόσεων.

Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου υπογραμμίζουν ότι στο δικό τους ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο η βαρύτητα των μετοχών φθάνει στο 50% (από 60% που ήταν πριν από μερικούς μήνες) και το υπόλοιπο 50% προσφέρεται σε ομόλογα αλά και άλλες μορφές επενδύσεων.

Οι προτάσεις του οίκου στηρίζονται στο βασικό του σενάριο ότι οι μεγάλες οικονομίες του
πλανήτη δεν θα ακολουθήσουν συγχρονισμένη πορεία σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τη νομισματική πολιτική.

Για το 2015 οι αναλυτές της SocGen καταθέτουν επτά βασικά «στοιχήματα» τα οποία συστήνουν στους επενδυτές.

Fed και «προστασία» από την αύξηση επιτοκίων
Η Fed αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων το καλοκαίρι του 2015, με το δολάριο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Οι επενδυτές θα πρέπει να εφαρμόσουν μία τακτική μέσω της οποίας θα «προστατευθούν» από τις παραπάνω εξελίξεις. Επενδυτική συμβουλή: Σορτάρισμα Ευρώ-δολαρίου, σορτάρισμα χρυσού, long θέσεις (αλλά με τακτική) σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Ευρωζώνη
Το να είναι κάποιος bearish για την Ευρωζώνη είναι «της μόδας» σύμφωνα με την SocGen. Όμως ο οίκος θεωρεί λάθος αυτή τη στάση, υπογραμμίζοντας ότι το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση θα έχει θετική επίδραση στην Ευρωζώνη. Θετική είναι και η επίδραση από το φθηνό ευρώ αλλά και η πτώση του πετρελαίου. Επενδυτική συμβουλή: long τοποθετήσεις σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε σύγκριση με το γερμανικό bund, long τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκές μετοχές, long τοποθέτηση στον CAC 40, short τοποθέτηση στον DAX 30, long τοποθέτηση στον Eurostoxx και short τοποθέτηση στον DAX.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα