''οι χειροτερες μερες εχουν περασει''...

22:40 21/6/2013 - Πηγή: Fimotro
«Μπορεί τα τελευταία τέσσερα-πέντε έτη στην Ελλάδα να ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε και η ανεργία αυξήθηκε», όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, ωστόσο «οι χειρότερες ημέρες ...
έχουν περάσει για την ελληνική οικονομία».
Ο Πρέμ Γουάτσα, μιλώντας στο Bloοmberg τόνισε πως «οι Έλληνες πέρασαν δύσκολες στιγμές αλλά επίσης θεωρούμε ότι ίσως το τούνελ τελειώνει και οι χειρότερες ημέρες έχουν περάσει. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές στην Ελλάδα».
Απαντώντας
σε ερώτημα σχετικά με την επένδυση των 164 εκατ. ευρώ στην Eurobank Properties, ο Γουάτσα είπε πως οι προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική εταιρεία αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές τα προσεχή 5-10 έτη.

Deal Eurobank - FairfaxΣε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους αποφάσισαν να προχωρήσουν η Eurobank Ergasias Α.Ε. και η Fairfax Financial Holdings Limited, ως μέτοχοι της Eurobank Properties. Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των δύο εταιρειών (στη φωτ. ο Prem Watsa της Fairfax) συμφώνησαν στους κύριους όρους μιας προτεινόμενης συναλλαγής, η οποία στοχεύει στη δημιουργία των συνθηκών και την παροχή των πόρων που θα επιτρέψουν στη Eurobank Properties να καταστεί η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Βάσει των όρων της συναλλαγής αυτής, η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με τιμή διάθεσης 4,80 ευρώ ανά νέα μετοχή, προκειμένου να αντλήσει περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η Fairfax θα αγοράσει τα Δικαιώματα της Eurobank έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά και θα ασκήσει και τα δικά της Δικαιώματα, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή της στην Eurobank Properties σε περίπου 42%, από περίπου 19% που είναι σήμερα. Έτσι, στη συγκεκριμένη συναλλαγή η Fairfax θα επενδύσει συνολικά περίπου 164 εκατ. ευρώ.
Πηγή : newmoney.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα