''oi antiπαλοι μας κινδυνολογουν''...

22:45 17/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ...
να αφανίσει τη μεσαία τάξη με τις πολιτικές που εξαγγείλει έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ήπειρο κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι κινδυνολογεί.

«Μας λέει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία
τάξη. Ακόμα, όμως, κι αν είχαμε τέτοια πρόθεση, δεν θα μπορούσαμε διότι δεν έχουμε να βρούμε τίποτα όρθιο για να αφανίσουμε. Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει με τις πολιτικές του ο κ. Σαμαράς και η τρόικα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της δήλωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένοντας στην ίδια γραμμή ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε όλους τους αντιπάλους του ότι «εξαντλούνται σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας έχουν» αλλά, όπως είπε, «δεν μπορούν, όμως, πια να γίνουν πιστευτοί από κανέναν».

Αναφερόμενος ειδικά στην Ήπειρο σημείωσε ότι «είναι και ένας τόπος ιδιαίτερος, παραμελημένος και φτωχός, αλλά με εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες. Ένας τόπος με περήφανους ανθρώπους που νομίζω ότι αξίζει την προσοχή μας» τονίζοντας ότι «τη μεγάλη εκλογική διαφορά σε αυτή τη μάχη δεν θα την κάνουν τα αστικά κέντρα. Θα την κάνει η περιφέρεια και ιδιαίτερα η Ήπειρος».

Εμφανίστηκε, τέλος, σίγουρος ότι «το ρεύμα νίκης γίνεται ποτάμι». «Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ανατραπεί» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο λαός να μας δώσει μια ευκαιρία ολόκληρη»Λίγο αργότερα σε ομιλία του στην Άρτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν στο κόμμα του «μια ευκαιρία ολόκληρη» και «όχι μισή» αναφερόμενος στην επιδίωξη του για αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό λίγες μέρες, λίγες ώρες πριν την κάλπη να ψηφίσει με την καρδιά και την ψυχή του. Και του ζητάμε να μας δώσει μία ευκαιρία ολόκληρη όχι μισή, απλόχερα χωρίς τσιγκουνιές. Έδωσε και στο παρελθόν ολόκληρη ευκαιρία πολλές φορές. Και στον Σημίτη και στον Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και να μας δώσει την δυνατότητα, όχι να φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας αλλά να ενώσουμε δυνάμεις. Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό για να ξαναγίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρέπεια γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε χάσει και την ιδιότητα της ισοτιμίας στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας σε όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία όπως ζητούσαν άλλοι στο παρελθόν, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Εμείς δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Εμείς ζητάμε να έχουμε εκείνη την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πάνω στην στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει εδώ και χρόνια και που δικαιώνεται σήμερα στην Ευρώπη ως η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση. Να έχουμε τα χέρια λυμένα και κανένας από τις δυνάμεις του χθες να μας βάλει τρικλοποδιά».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τους αγώνες και θα δώσει σκληρά την μάχη για την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολλών». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσείς, είναι όλος ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα