Οι αλλαγες που φερνει ο νεος αρχηγος της νδ αμεσως μετα το εκτακτο συνεδριο

21:40 11/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου της αξιωματικής...
αντιπολίτευσης, τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, όσο και στην αντιπολιτευτική στρατηγική του απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι σε συνεχείς συσκέψεις
με συνεργάτες και επιτελείς του από το πρωί, ενώ τα πρώτα σημάδια γραφής του θα φανούν στο τριήμερο 24-26 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό 'Αλέξη Τσίπρα.
Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές στη ΝΔ - Στις 26 Φεβρουαρίου το έκτακτο συνέδριο
Στο μεταξύ, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, θα συναντηθεί αύριο με τους προκατόχους του και πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στις 12:30 και 13:30 αντίστοιχα, στα γραφεία τους στη Βουλή.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα του κόμματος έως το τακτικό συνέδριο.
Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επιτελείο της νέας ηγεσίας και θα αξιοποιηθούν σε καίριες θέσεις εντός και εκτός Βουλής. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ένα χρονοδιάγραμμα 111 ημερών για τη νέα κατεύθυνση που θα δοθεί.
Μία από τις πρώτες κινήσεις του θα είναι και η μετακόμιση από τα γραφεία της Συγγρού, καθώς το ενοίκιο κρίνεται απαγορευτικό για τα οικονομικά του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθούν μικρότερα αλλά λειτουργικά γραφεία για να στεγάσουν τα όργανα και τις υπηρεσίες του κόμματος.
Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.
Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα