''οδικος χαρτης πεντε σημειων'' απο τον ερογλου...

10:48 8/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδωσε «οδικό χάρτη πέντε σημείων» ο οποίος θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα μετά τη συνάντησή του ...
στον χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ερογλου είπε ότι οι δύο πλευρές έδωσαν σήμερα απαντήσεις στις προτάσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ανέφερε ότι υπάρχουν μερικές συγκλίσεις αλλά και διαφορετικές απόψεις και όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνάντησης των
διαπραγματευτών ώστε να μπορούν να τα θέσουν στην επόμενη συνάντηση της 24ης Ιουλίου.

Κατά τον Ντερβίς Ερογλου, γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε, όπως ισχυρίστηκε, η ελληνοκυπριακή πλευρά για τις συγκλίσεις που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν. Αυτό θα συζητηθεί από τους διαπραγματευτές, είπε, προσθέτοντας ότι θα συζητήσουν επίσης και δύο μεθόδους.

Ο κ. Ερογλου είπε ότι συζήτησαν την πορεία της διαδικασίας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την τουρκοκυπριακή πλευρά, προσθέτοντας ότι επέδωσε «οδικό χάρτη πέντε σημείων ο οποίος θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα».

Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις ώστε να φθάσουν σε αποτέλεσμα, το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος, όπως είπε. Ανέφερε ότι το νέο κράτος θα χρειαστεί μεταβατική περίοδο και ότι οι δύο πλευρές έχουν προτάσεις για το χρόνο της μεταβατικής περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα