''οχι'' σε νεο κουρεμα...

Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους...

Ο κ. Κότχαους ανέφερε ότι η απόφαση για το αν η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια θα ληφθεί με τη βοήθεια της τρόικας στα μέσα του 2014, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Κατά τα λεγόμενά του, εάν χρειαστεί, θα πρόκειται για σημαντικά χαμηλότερο ποσό από ό,τι προέβλεπαν τα προηγούμενα πακέτα στήριξης.
«Γι' αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η Ελλάδα
πρέπει να έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να έχει υλοποιήσει τα προγράμματα και να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Κότχαους είχε υπογραμμίσει ότι το Βερολίνο και οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν την Ελλάδα να επιτυγχάνει ένα success story, όπως έγινε με την Ιρλανδία, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί.
Παρά τις δυσκολίες, «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα λάθη που υπήρξαν στο πρόγραμμα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν αστοχίες τόσο από την πλευρά της τρόικας, όσο και από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν την ευελιξία τους να αντιδράσουν στις αλλαγές του πλαισίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα