Οχι αλλο καρβουνο (στα θυμιατα)

08:50 19/2/2014 - Πηγή: Fimotro
OI ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΤΖΟΥΜΑ
Αγαπητέ κύριε Τζούμα,
Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, γράφετε, μεταβαίνει για προσκύνημα, στην Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους, καθίσταται...
από μόνο του είδηση! Όταν, γράφω εγώ, ο πρωθυπουργός αυτός τυγχάνει να είναι πρωθυπουργός της χώρας που έχει και την προεδρία της Ε.Ε. (τρομάρα μας) αυτό δεν είναι πλέον είδηση, είναι ανέκδοτο.
Ας προσπαθήσω όμως να δω ένα προς ένα τα επιχειρήματά
σας για
την εν λόγω επίσκεψη.
Πρώτη διαφωνία - επισκέψεις σαν και αυτή (στον αρχιεπίσκοπο πχ ή στον
Οικουμενικό πατριάρχη ΕΙΝΑΙ must στις προεκλογικές περιόδους της
χώρας. Το (γερασμένο) χριστεπώνυμο πλήθος, θέλγεται από την εικόνα
των υποψηφίων να φιλούν ιερείς, εικόνες και ενορίες ολόκληρες αν
χρειαστεί.
Δεύτερον - αν η επίσκεψη προέκυψε αιφνιδίως ή όχι δεν το γνωρίζουμε (και δε μας ενδιαφέρει) - σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρωθυπουργός είναι ό,τι γουστάρει κάνει. Εδώ που τα λέμε όμως, τα τσιτάτα του Ουγκώ θα μπορούσαν να λείπουν, διότι σας θυμίζω ότι ο Βίκτωρας ήταν Γάλλος και οι Γάλλοι έχουν φροντίσει να μην μπλέκουν τους παπάδες τους με τους πολιτικούς τους εδώ και 300 χρόνια.
Έχετε, βέβαια, δίκιο όταν γράφετε ότι όμοιος τόπος σαν κι αυτόν δεν υπάρχει σε ανατολή και δύση. Υπάρχουν πολλοί τόποι όπου καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (π.χ. να μην μπορούν να πατήσουν το πόδι τους οι γυναίκες) και πολλοί τόποι όπου χρησιμοποιούνται κάθε είδους διαπλοκές για να ανταλλάσσονται πανάκριβες εκτάσεις γης με αμφιβόλου αξίας λίμνες, καθρεφτάκια ή πέτρες που λάμπουν, σε κανένα μέρος όμως δεν συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα (και μάλιστα με την ανοχή - για να μην πω με την στήριξη - της εκάστοτε κυβέρνησης).
Τρίτη διαφωνία (ή μήπως τέταρτη, είναι πολλές θα σταματήσω να τις
μετράω). Ποια έγιναν με "σεμνό και διακριτικό τρόπο"; Πλάκα με κάνεις;
Φιλήθηκε με τους παπάδες ον κάμερα, άναψε κεριά ον κάμερα, έκανε
σταυρούς ον κάμερα, έψαλε ον κάμερα, είπε το πιστεύω ον κάμερα, δηλαδή αν ΔΕΝ ήταν σεμνός τι θα έκανε; Μόνο selfis με τους καλόγερους δεν τράβηξε για να τις ποστάρει στο τουίτερ (και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος).
Επίσης ενώ λέτε συνεχώς ότι θα αναφέρετε τα "πολλαπλά" οφέλη της
χώρας μας από την επίσκεψη, στο τέλος (μάλλον από τον πολύ ενθουσιασμό σας) το ξεχνάτε και δεν γράφετε τίποτα. Προσέξτε, μιλάμε για
οφέλη της χώρας - όχι του κομματικού μηχανισμού του πρωθυπουργού ή του ίδιου ή της Αθωνικής πολιτείας. Το μόνο "όφελος" που είχε η χώρα, είναι ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση απέδειξε ότι θα έπρεπε να συνορεύουμε με το Ιράν.
Κλείνω με το μόνο σημείο στο οποίο συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Ότι από το ταξίδι ωφελήθηκε η κοινότητα του Αγίου Όρους, ένα κράτος εν κράτει, μέσα στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εδώ και χίλια (λέω λίγα;) χρόνια, ένα κομμάτι της ελληνικής γης που δεν ανήκει στους Έλληνες, που από καιρό σε καιρό βγάζει διάφορα κειμήλια αμφιβόλου προελεύσεως σε τουρνέ για εισπράξεις και που από τον καιρό που οι Ρώσοι (ξανά)ανακάλυψαν το χριστιανισμό, κάνει τρελές (και αφορολόγητες) κονόμες από το θρησκευτικό τουρισμό.
Σας χαιρετώ και καλή δύναμη,
Keywords
Τυχαία Θέματα