Ο βρετανος τζιχαντιστης ''τζον'' σε βιντεο απο αιματηρα επεισοδια στο λονδινο το 2011...

Την ώρα που ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε φωτογραφία, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο «Τζιχάντι Τζον», ο τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους ...
με τη βαριά προφορά που αποκεφάλισε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και τον Βρετανό Άλαν Χένινγκ, ο Αμπντέλ Μαχέντ Αμπντέλ Μπάρι καταγράφεται και σε βίντεο.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα το βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων του Λονδίνου το 2011, στα οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και ξέσπασαν μετά το θάνατο του 29χρονου Μάικ Ντάγκαν από πυρά αστυνομικών.

Στο βίντεο,
λοιπόν, φαίνεται ένας νεαρός που φέρεται να είναι ο «Τζιχάντι Τζον» να διακόπτει την ζωντανή σύνδεση του αυστραλιανού δικτύου 9NEWS και να καταφέρεται εναντίον της βρετανικής αστυνομίας δηλώνοντας: «Η αστυνομία προστατεύει την αστυνομία. Δεν προστατεύουν τον κόσμο. Προστατεύουν τους αστυνομικούς».

Ο Αμπντέλ Μαχέντ Αμπντέλ Μπάρι, ο οποίος ζούσε στο Δυτικό Λονδίνο, λέγεται πως ταξίδεψε στη Συρία το 2013 εγκαταλείποντας τη μουσική καριέρα του ως ραπέρ, και εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα χρόνο μετά, όπως αναφέρει το Russia Today, ανήρτησε φωτογραφία στο προφίλ του στο Twitter, στην οποία εικονιζόταν ένα αποκεφαλισμένο πτώμα για το οποίο έγραφε: «Χαλαρώνω με τον φιλαράκο μου, ή με ό,τι έχει απομείνει από αυτόν».

Όλα αυτά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο «Τζιχάντι Τζον» τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να μην τις επιβεβαιώνει.
«Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο και έχουμε αναφορές των τελευταίων ημερών. Δεν έχουμε αντιπροσωπεία στη Συρία, επομένως είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα