Ο συριζα εκφραζει την ανησυχια του για τους συνεχεις θανατους αθλητων μας απο οξεια λευχαιμια...

10:11 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία εγείρουν εύλογα ερωτήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θάνατο του κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη...

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, η αθλητική ηγεσία και
οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.
«Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται αν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε φύγει από τη ζωή και ο πρωταθλητής στην κωπηλασία Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, επίσης από οξεία λευχαιμία ενώ τον περασμένο Απρίλιο νικήθηκε, στα 23 της χρόνια, από την επάρατο νόσο η κύπρια αθλήτρια του στίβου Μαριάννα Ζαχαριάδη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα