Ο σοιμπλε προαναγγελλει το μαρτυριο της αξιολογησης...

20:00 14/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Με «συγχαρητήρια» στην ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Eurogroup ...
για το ελληνικό πρόγραμμα, με τον επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να συγχαίρουν την Αθήνα για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει.

Βέβαια, μετά τα… καλά λόγια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, «ξαναχτύπησε» επισημαίνοντας πως καθώς η Ελλάδα
δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες, η αξιολόγηση θα έχει διάρκεια.

Στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς, όμως, αναφέρθηκε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την άφιξή του στη συζήτηση, η οποία αναμένεται να είναι σύντομη με τους ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωζώνης να έχουν ήδη προαναγγείλει ότι δεν πρέπει να αναμένονται αποφάσεις ούτε σε σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά ούτε και για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναλυτικότερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων δήλωσε πως είναι απαραίτητη μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, επισημαίνοντας πως πρέπει να συζητηθούν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις ώστε να μπει σε τροχιά ανάκαμψης η Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μοσκοβισί, εξήγησε πως στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα μελετηθεί η ελληνική πρόταση του συνταξιοδοτικού, ενώ πρόσθεσε πως η δουλειά συνεχίζεται και ότι εστιάζει στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα