Ο σοιμπλε πριν καθηλωθει σε αναπηρικο καροτσακι...

20:16 12/3/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Με τη διαμάχη Αθήνας - Βερολίνου να εξελίσσεται ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα -τόσο...
σε αυτό της διαπραγμάτευσης για το χρέος όσο και των γερμανικών αποζημιώσεων-, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο, αλλά και «κόκκινο πανί»
για την ελληνική πλευρά, με «αιχμή» τις φραστικές του επιθέσεις στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Βασικός «παίκτης», επί σειρά ετών στη διεθνή κεντρική πολιτική σκηνή, ο χερ Σόιμπλε ήταν «δεξί χέρι» του Χέλμουτ Κολ και πρωταγωνιστής στις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία.

Σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, σημεία άξια αναφοράς στη ζωή και στην πολιτική του σταδιοδρομία είναι η απόπειρα δολοφονίας του, η εμπλοκή του στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του CDU, η ρήξη με το μέντορά του και οι «τρικλοποδιές» της Άνγκελα Μέρκελ στην πολιτική του ανέλιξη.

Στα 73 του χρόνια, αναγνωρίζεται ως η «γριά αλεπού», αλλά και ένας πολιτικός με δύο μεγάλα «απωθημένα»: την καγκελαρία και την προεδρία της Γερμανίας.

Κομβικό σημείο για την εικόνα, με την οποία έχουμε συνηθίσει σήμερα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ήταν η απόπειρα δολοφονίας του, τον Οκτώβριο του 1990. Ως υπουργός Εσωτερικών, τότε, συμμετείχε σε μια προεκλογική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Οπενάου, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.

Εκεί δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από έναν ένοπλο 30χρονο με ψυχική διαταραχή, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο. Ο Ντίτερ Κάουφμαν πρόλαβε να πυροβολήσει τρεις φορές με 38άρι περίστροφο. Δύο σφαίρες πέτυχαν τον Σόιμπλε στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη.

«Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου» φέρεται να είπε λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ο δράστης κατά τη σύλληψη του δήλωσε πως ήθελε να εκδικηθεί το γερμανικό κράτος για τον «ψυχολογικό και σωματικό τρόμο» που του ασκούσε.

Οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο στο εξής θα παρέμενε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι
Keywords
Τυχαία Θέματα