Ο ολαντ κατηγορει τον σαρκοζι για σπαταλες...

21:15 8/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Για να πείσει τους γάλλους πολίτες ότι ο Φρανσουά Ολάντ... συμφέρει, η σοσιαλιστική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ο ένοικος ...
του Μεγάρου των Ηλυσίων είναι πιο... οικονομικός από τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ρενιέ Ντοσιέρ, ειδικός σε θέματα οικονομικών της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι, το κόστος των μετακινήσεων του Φρανσουά Ολάντ εντός του γαλλικού εδάφους μέσα στο 2013, ήταν τρεις φορές πιο μικρό από το κόστος
των μετακινήσεων του Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Liberation», που επικαλείται τις δηλώσεις του Ντοσιέρ, το 2013, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος έκανε συνολικά 56 μετακινήσεις εντός της Γαλλίας, επιβαρύνοντας το ταμείο του κράτους με το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η κάθε μετακίνηση του Ολάντ κόστισε 41.000 ευρώ.

Αντιθέτως, το 2011 -ένα χρόνο πριν αποχωρήσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων- ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε συνολικά 77 μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας επιβαρύνοντας το κρατικό ταμείο με το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ. Κάθε μετακίνηση του δεξιού Σαρκοζί κόστισε 126.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στα ταξίδια των δύο πολιτικών ανδρών στο εξωτερικό, η «ψαλίδα» κλείνει...

Όπως εξηγεί η γαλλική εφημερίδα, ο Σοσιαλιστής Ρενιέ Ντοσιέρ υποστήριξε ότι, 293.000 ευρώ ήταν το το κόστος ανά ταξίδι του Ολάντ στο εξωτερικό και 320.000 το κόστος ανά ταξίδι του Νικολά Σαρκοζί.

«Ο Σοσιαλιστής βουλευτής, Ρενιέ Ντοσιέρ θέλει να... φρεσκάρει τη μνήμη των Γάλλων για τα ακριβά ταξίδια του Νικολά Σαρκοζί έτσι έστω, στις προεδρικές εκλογές του 2017, οι ψηφοφόροι να εμπιστευτούν εκ νέου τον πρόεδρο που... συμφέρει, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο ολαντ κατηγορει τον σαρκοζι για σπαταλες...,