Ο ομπαμα στελνει 4.000 στρατιωτες στη λιβερια για τον εμπολα...

16:51 9/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Σύσκεψη στο Πεντάγωνο υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε μια σειρά...
από πιεστικά ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της μάχης εναντίον τρομοκρατών στη Μέση Ανατολή και των προσπαθειών των ΗΠΑ να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Αφρική».

«Νομίζω ότι σε μια εποχή που υπάρχει τόση αναταραχή στον κόσμο, ποτέ κατά
τη διάρκεια της προεδρίας μου δεν έχει γίνει πιο εμφανές το πόσο καλός είναι ο στρατός μας», δήλωσε ο Ομπάμα αμέσως μετά τη σύσκεψη.

Οσον αφορά στον ιό Εμπολα, ο Ομπάμα είπε πως πάνω από 4.000 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθούν στη Λιβερία, στο πλαίσιο της λειτουργίας της βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών προσπαθειών να σταματήσει η εξάπλωση ενός ιού που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 3.300 ανθρώπους σε αυτή την περιοχή.

«Ο στρατός μας ουσιαστικά θα δημιουργήσει μια υποδομή που δεν υπάρχει, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά προσωπικού, εξοπλισμού και προμηθειών για να αντιμετωπιστεί αυτή η θανατηφόρα επιδημία», είπε και τόνισε ότι η ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα