''ο λαος δεν αντεχει αλλες επιβαρυνσεισ''...

12:03 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ουσιαστική «και όχι απλώς ρητορική» αναγνώριση των θυσιών και των μεγάλων επιτευγμάτων του ελληνικού λαού ζήτησε από τις Βρυξέλλες ...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
«Θέλουμε να καταλάβουν όλοι οι διεθνείς εταίροι αυτό που έχει καταλάβει η αγορά σε διεθνές επίπεδο,
αυτό που έχει καταλάβει ο διεθνής ιδιωτικός τομέας: ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει, ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν μπορεί να μας παρεμποδίσει κανείς τώρα που διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα προς το τέρμα αυτής της τραγικά δύσκολης περιόδου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στη Δημόσια Τηλεόραση.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, αλλά όπως ξεκαθάρισε, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις.
Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του για τους πλειστηριασμούς, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να αρθεί η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ακόμη «μίζερη και άδικη» την άποψη που εμφανίζει την Ελλάδα να έχει πάρει «δανεικά και αγύριστα» από τους εταίρους της. Όπως είπε, όντως η χώρα μας έλαβε ένα πολύ μεγάλο δάνειο, αλλά, αυτό εξυπηρετείται απολύτως και «κανείς δεν πρόκειται να χάσει».
«Όλοι θα κερδίσουμε. Θα κερδίσει η Ελλάδα φυσικά που θα αλλάξει σελίδα, αλλά θα κερδίσει και η Ευρωζώνη συνολικά», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε αξιόπιστοι ως εταίροι».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα