Ο κυβος ερριφθη - ανασχηματισμος μετα το πασχα

11:06 26/4/2016 - Πηγή: Fimotro
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο κύβος ερρίφθη. Μετά το Πάσχα ο πρωθυπουργός θα πάρει πρωτοβουλίες και θα ανακοινώσει δομικό ανασχηματισμό ως το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης για να αλλάξει το κλίμα πριν αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο...
καλοκαίρι ασχέτως με την έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Τα
ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που πήρε αυτή την εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καθόλου καλά για την συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών. Παράλληλα, διαπιστώνεται από τις ίδιες μετρήσεις ότι αρχίζει να επηρεάζεται και η εικόνα του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πολύ δύσκολα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία δεν έχουν φανεί ακόμα στις τσέπες των πολιτών, αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες με πρώτη την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο οποίος θα είναι δομικός και με πολλές εκπλήξεις.
Στην κυβέρνηση πάντως ήδη πολλοί υπουργοί έχουν καταλάβει ότι θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα και αυτό το συζητάνε με φίλους και συνεργάτες. Παράλληλα υπάρχει πολύ έντονος προβληματισμός για το πως θα βγει το νέο πρόγραμμα και τι θα γίνει με τα προληπτικά μέτρα που θέλει η Τρόικα από την Αθήνα να περάσει με νόμο που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση αποτυχίας.
Οι πρόωρες εκλογές πάντως μέσα στο καλοκαίρι θα είναι μια απόφαση που όπως εκτιμούν ορισμένοι μέσα στην κυβέρνηση θα προσφέρει στον πρωθυπουργό τη διέξοδο να κάνει ηρωική έξοδο και στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές να αναγκαστεί η επόμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Όλων αυτών πάντως προηγείται ο ανασχηματισμός. Ένας ανασχηματισμός για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο πρωθυπουργός θα τον ανακοινώσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα