Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

09:55 2/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν επισκέφτηκε για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες την περιοχή της βορειοανατολικής Ιαπωνίας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Καν έφτασε με ελικόπτερο από το Τόκιο στο μικρό λιμάνι Ρικουζετακάτα (περιφέρεια της Ιουάτε) που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς...

Περίπου 1.000 κάτοικοι της πόλης έχασαν τη ζωή τους και 1.300 αγνοούνται.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και με άστεγους και τους υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει.
Επίσης
ο Καν δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη θαλάσσια βιομηχανία της περιοχής που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από το τσουνάμι.
Ο Καν θα συναντηθεί αργότερα με ειδικούς και συνεργεία παροχής βοήθειας στη Φουκουσίμα.
Στις 12 Μαρτίου, μια ημέρα μετά το σεισμό, ο πρωθυπουργός είχε πετάξει με ελικόπτερο πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο και είχε ενημερωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί.
Για την ενέργειά του αυτή επικρίθηκε από βουλευτές, οι οποίοι επισήμαναν πως εξαιτίας του καθυστέρησε η κρίσιμη επιχείρηση με στόχο τον έλεγχο και τη μείωση της πίεσης στον αντιδραστήρα Νο 1 του εργοστασίου.
Χθες , η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η κατάσταση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα "παραμένει πολύ σοβαρή".
Keywords
Τυχαία Θέματα