Ο γιωργος σταθακης και το πακετο γιουνκερ...

13:31 1/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα με κύριο θέμα ...
συζήτησης την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EuropeanFundforStrategicInvestment/EFSI), γνωστό και ως «σχέδιο Juncker». Ένα σημαντικό πακέτο για τη χώρα με στόχονα εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Λίγες ημέρες μετά όμως το "καπέλωμα" Βαρουφάκη ως προς τις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup και τους Θεσμούς, το νέο 'αναπτυξιακό" σχήμα έκρυβε εκπλήξεις και για τον υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργο Σταθάκη για τον οποίο εσχάτως
υπαρχουν επίσης φήμες περί διαφωνιών με το Μαξιμου και γκρινιας για τις αργοπορίες του.

Καπως έτσι, αποφασίσθηκε η δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία. Πρόκειται για σαφές 'καπέλωμα' του κ. Σταθάκη ο οποίος σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ευθύνεται για μεγάλες αργοπορίες ως προς τα κονδύλια του Αναπτυξιακού με αποτέλεσμα μεγάλες να είναι οι γκρίνιες από την αγορά. Χαρακτηριστικόείναι το γεγονός πως μολις πριν απόδυο εβδομάδες θεσμικοί φορείς της επιχειρηματικότητας σε συνάντησητους με τον υπουργό εξέφρασαν δυσφορία για τους αργούς ρυθμούς και πλέον το Μαξίμου θέτει όρια.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα