Ο γαλλος πρωθυπουργος αποκαλυψε οτι γνωριζε για πιθανο χτυπημα

«Η κυβέρνηση της Γαλλίας γνώριζε ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα» δήλωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας. Ο Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, υποστήριξε...
ότι ακόμα δεν έχει περάσει ο κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων ανά την Ευρώπη.
Ανέφερε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αποτρέψει αριθμό επιθέσεων από το καλοκαίρι
και υποστήριξε ότι ακόμη σχεδιάζονται επιθέσεις «και στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Επιβεβαίωσε επίσης τις εφόδους της αντιτρομοκρατικής τη νύχτα σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι ετοιμάζονται και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.
Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι "τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες".
"Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε", δήλωσε ο γάλλος πρωθιυπουργός τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές "συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία" .
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται "όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών", προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι .
Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.
"Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα...και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα