Ο φοβος των εκλογων...

07:33 11/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ενώ προσπαθούσαμε να ψηφίσουμε μήνες τώρα, με αρχική προσυμφωνημένη ημερομηνία την 19/02/12 μετά από αναβολές, συζητήσεις και διαβουλεύσεις, τα καταφέραμε με καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών και αφού βεβαίως...
οι δανειστές μας έδωσαν την τελική τους έγκριση. Και με τα εκλογικά αποτελέσματα οι χειρότεροι τους φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Καθώς οι ατίθασοι Έλληνες δεν σεβάστηκαν τις έξωθεν εντολές και γκρέμισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
στην ανυποληψία του ισχνότατου, σύμφωνα με τα περασμένα μεγαλεία τους, συνολικού ποσοστού του 32,03%. Ποσοστό που, όπως είχαμε προβλέψει και σε παλαιότερες παρεμβάσεις αρκετούς μήνες πριν, δε θα μπορούσε να ξεπεράσει στην καλύτερη περίπτωση το 35-38 %.
Αυτά όλα πριν τις εκλογές, γιατί τώρα ο φόβος των εκλογών έχει επικρατήσει πια στο εσωτερικό. Τα δύο μεγάλα κόμματα, έχοντας υποστεί πανωλεθρία, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς εν μέσω συζητήσεων, διαβουλεύσεων, αντεγκλήσεων και διερευνητικών εντολών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δημοσκοπήσεις που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, εφόσον φυσικά γίνουν, ποσοστό της τάξης του 25%.
Και έχουμε φτάσει πια στο σημείο, η λαϊκή βούληση - για την οποία τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ δεν έδιναν δεκάρα ως τώρα, αποφασίζοντας και υπογράφοντας μέτρα που διέλυαν τους πολίτες - να τρομοκρατεί το πολιτικό σύστημα, κυρίως δε τον δικομματισμό. Γεγονός που, ενώ σε μια δημοκρατία που θα αντιμετώπιζε με σεβασμό τους πολίτες της, θα έπρεπε να προκαλεί θλίψη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου το κράτος ρήμαζε επί τρία σχεδόν χρόνια κάθε έννοια ηθικής και δικαίου, δε μπορεί παρά να θεωρείται, πέρα από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, κατάκτηση των πολιτικών και δείγμα, ύστερα από πολλά χρόνια, πολιτικής ωριμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα